Στη διεύθυνση ασφάλειας Θεσσαλονίκης, παρουσιάστηκε οικειοθελώς λίγο μετά τις 14.00 της Τρίτης ο 25χρονος Έλληνας που αναζητούσαν οι αρχές για την υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη.

Πρόκειται για τον 25χρονο που σχετίζεται με σύνδεσμο φιλάθλων του ΠΑΟΚ στην Αθήνα. Σύμφωνα με τις αρχές όλες αυτές τις ημέρες βρισκόταν τελικά στη Θεσσαλονίκη.

Είναι το δέκατο άτομο που βρίσκεται ενώπιον των διωκτικών αρχών για την δολοφονία του Άλκη.

Απομένει ο 23χρονος που έχει διαφύγει στην Αλβανία και για τον οποίο κινούνται οι διαδικασίες για την μετατροπή του εντάλματος σύλληψής του σε διεθνές. Παράλληλα η χώρα μας θα υποβάλει στην Αλβανία αίτημα για την έκδοσή του.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ και ερωτηθείς για τις συλλήψεις που εκκρεμούν, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, είπε ότι: «Αναμένουμε εντός της ημέρας από τον αρμόδιο Εισαγγελέα να προβεί στην αντίστοιχη πράξη για να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης και να ζητήσουμε από το Αλβανικό κράτος να τον συλλάβει προκειμένου να έρθει και να δικαστεί στη χώρα μας».

Ο κ. Θεοδωρικάκος χαρακτήρισε «ζήτημα τιμής» για την αστυνομία, για τη δικαιοσύνη και την ελληνική πολιτεία να βρεθούν οι ένοχοι και να αποδοθεί η δικαιοσύνη και εκτίμησε ότι «η αλήθεια θα λάμψει και σύντομα».

Πηγή: skai.gr