ΑΓΝΩΣΤΟ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΘΗΚΕ ΚΑΙ ΑΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΟΘΟΥΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ

 

  • Χρ. Μαμσάκος, Μ. Μλεκάνης, Γρ. Παπαεμμανουήλ, Στ. Ηλιόπουλος, Α. Τσιαμπούσης, Γ. Στεφανίδης, Χρ. Αηδόνης, Κ. Χαρακίδης, Γ. Ξανθόπουλος και Α. Παπαδόπουλος τα πρόσωπα για τα οποία ζητήθηκε η γνώμη και η πρόθεση ψήφου των Δραμινών πολιτών

 

Δημοσκόπηση για το Δήμο Δράμας διεξήχθη την περασμένη εβδομάδα μέσω τηλεφωνικών ερωτήσεων σε Δραμινούς πολίτες. Παραμένει άγνωστο ποιος παρήγγειλε τη συγκεκριμένη τηλεφωνική δημοσκόπηση και αν τα αποτελέσματά της δημοσιοποιηθούν, έστω και με τη μορφή διαρροών, αλλά είναι βέβαιο, σύμφωνα με το ερωτηματολόγιο της τηλεφωνικής έρευνας, ότι αυτή ήταν επικεντρωμένη στα δημοτικά τεκταινόμενα του Δήμου Δράμας. Προφανώς και κάποιος με τον τρόπο αυτό θέλησε να καταγράψει την τάση του εκλογικού σώματος στο Δήμο Δράμας τη δεδομένη χρονική στιγμή και να μετρήσει την αποδοχή συγκεκριμένων προσώπων από το εκλογικό σώμα του Δήμου.

Στο πλαίσιο της έρευνας, για την οποία φυσικά δεν υπάρχουν τα ποιοτικά της στοιχεία, τέθηκαν ερωτήσεις σχετικά με τους άξονες πολιτικής στους οποίους θα πρέπει να επικεντρωθεί μια Δημοτική Αρχή, αλλά και σχετικά με την αξιολόγηση συγκεκριμένων πρόσωπων, όσο και η πιθανότητα ψήφου σε αυτά. Συγκεκριμένα ζητήθηκε η άποψη των συμμετεχόντων, αλλά και η πρόθεση ψήφου, για τους επικεφαλής και των 5 δημοτικών παρατάξεων που συμμετέχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο αυτή τη δημοτική περίοδο, δηλαδή για τους κ.κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο, Δήμαρχο Δράμας και επικεφαλής της παράταξης «Ενώνουμε τη Δράμα», Μιχάλη Μλεκάνη, επικεφαλής της παράταξης «πόλη+ζωή», Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ, επικεφαλής της παράταξης «Νέα Εποχή – Νέα Δράμα», Στέργιο Ηλιόπουλο, επικεφαλής της παράταξης «Αυτοδιοίκηση Πολιτών», Αλέξανδρο Τσιαμπούση, επικεφαλής της παράταξης «Project Δράμα 2020» και Γιάννη Στεφανίδη, επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση». Από εκεί και πέρα ως πρόσωπα που τέθηκαν στην κρίση των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση ήταν και οι κ.κ. Χρήστος Αηδόνης, πρώην Υφυπουργός και πρώην Βουλευτής, Κυριάκος Χαρακίδης, πρώην Βουλευτής και πρώην Δήμαρχος Δράμας, Γιάννης Ξανθόπουλος, πρώην Αντιπεριφερειάρχης Δράμας και Αχιλλέας Παπαδόπουλος, ιατρός.

Πάντως πρέπει να σημειωθεί ότι από τους 4 που δεν κατέχουν θεσμική θέση στο νυν Δημοτικό Συμβούλιο και συμπεριελήφθησαν στη τηλεφωνική δημοσκόπηση μόνο ο κ. Ξανθόπουλος έχει εκδηλώσει δημόσια το ενδιαφέρον του για υποψηφιότητα στο Δήμο Δράμας, ενώ για τους άλλους 3 κατά διαστήματα κυκλοφορούν διάφορες φήμες, οι οποίες είναι άγνωστο αν εκφράζουν τη βούληση των ιδίων.

Στο πλαίσιο της τηλεφωνικής δημοσκόπησης τέθηκε ερώτηση για το αν οι συμμετέχοντες θα επιλέξουν τον Δήμαρχο με βάση την κομματική στήριξη ή με βάση την ικανότητα του κάθε προσώπου, καθώς και με τη ψήφο των συμμετεχόντων στις προηγούμενες εθνικές εκλογές, ενώ υπήρχε και ερώτημα σχετικά με τη σύγκριση του έργου της νυν Δημοτικής Αρχής του κ. Μαμσάκου με την προηγούμενη του κ. Χαρακίδη.