Σε ανακοίνωση του Δήμου Παρανεστίου αναφέρονται τα εξής:

Ένα ακόμη μεγάλο έργο από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών έρχεται να προστεθεί στην σειρά εγκρίσεων έργων που αναβαθμίζουν την καθημερινότητα των κατοίκων μας.

Συγκεκριμένα εντάχθηκε το έργο με τίτλο «Αγροτική οδοποιία Δήμου Παρανεστίου» στον Άξονα Προτεραιότητας «Ποιότητα ζωής και εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, της υπαίθρου και των οικισμών» του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» με προϋπολογισμό 839.090,00 ευρώ, όπου αφορά:

-Τη μείωση του κόστους μεταφοράς των προϊόντων, την ευκολότερη και ταχύτερη πρόσβαση των γεωργικών μηχανημάτων καθώς και την ταχύτερη και ασφαλέστερη μεταφορά των ευπαθών προϊόντων και

-την εξασφάλιση της εύκολης και ασφαλούς προσπελασιμότητας στις γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στις αγροτικές περιοχές καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Αναστάσιος Καγιάογλου ανέφερε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που εγκρίθηκε η πρότασή μας για έργα αγροτικής οδοποιίας του Δήμου μας από το Υπουργείο Εσωτερικών. Σε ένα αγροτικό κυρίως Δήμο είναι αδιανόητο να μην είναι προτεραιότητά μας η στήριξη του πρωτογενούς τομέα. Με έργα ουσίας στηρίζουμε έμπρακτα τους αγρότες και κτηνοτρόφους μας, αυτούς τους ανθρώπους του μόχθου που καθημερινά μάχονται με τα στοιχεία της φύσης και άλλους μη προβλέψιμους παράγοντες για να επιβιώσουν και να μας προσφέρουν υψηλής ποιότητας προϊόντα».