Μια ξεχωριστή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Κοινότητα Μακρυπλαγίου.

Με πρωτοβουλία του Δήμου και της Κοινότητας τιμήθηκαν οι εθελοντές που δούλεψαν την περίοδο 1962-1974 και βοήθησαν στην ανέγερση του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Άνθρωποι απλοί, τεχνίτες και μαρμαράδες που δούλευαν στην περιοχή και τον ελεύθερο χρόνο τους δούλεψαν σκληρά για να δημιουργηθεί ο Ιερός Ναός.

Η εκδήλωση περιελάμβανε αποκαλυπτήρια αφιερωματικής πλάκας, η οποία αναγράφει όσους βοήθησαν στην κατασκευή του Ιερού Ναού, στη συνέχεια ομιλία του Προέδρου της Κοινότητας Νίκου Κομάτογλου και χαιρετισμό του Δημάρχου Χριστόδουλου Μαμσάκου.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με απονομή τιμητικής πλακέτας από τον Δήμαρχο Δράμας στον μοναδικό επιζώντα εθελοντή Ιωάννη Κοκτσίδη.

Παίρνοντας τον λόγο ο Δήμαρχος κ Μαμσάκος τόνισε μεταξύ άλλων: «Είναι συγκλονιστική η πράξη αυτών των ανθρώπων. Με τη σημερινή εκδήλωση τους λέμε ένα μεγάλο ευχαριστώ. Κύριε Κοκτσίδη να σας έχει ο Θεός καλά. Λειτουργήσατε όλοι σας με εθελοντική διάθεση, με γενναιοδωρία και καλοσύνη. Άλλωστε ο εθελοντισμός είναι κατάθεση ψυχής».