Η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δράμας, το απόγευμα της Τετάρτης 13 Απριλίου, σχετικά με τον απολογισμό πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής για το έτος 2021 δεν πραγματοποιήθηκε λόγω έλλειψης της απαιτούμενης απαρτίας. Παρόντες στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Δράμας ήταν μόνο ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος και τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής, τα οποία όμως δεν φτάνουν στον απαιτούμενο αριθμό των 17 μελών του σώματος για τον σχηματισμό απαρτίας. Από την ειδική συνεδρίαση απουσίαζαν όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Σε πρόσφατες συνεδριάσεις, οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης είχαν ουσιαστικά προαναγγείλει την απουσία τους, καθώς είχαν εκφράσει τη διαφωνία τους με τον τρόπο που θα διεξάγονταν η συνεδρίαση για τον απολογισμό πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής. Το επίμαχο ζήτημα αφορά τη σειρά των ομιλητών, καθώς μετά τον Δήμαρχο θα δίνονταν ο λόγος στους Αντιδημάρχους και στους Προέδρους νομικών προσώπων και δημοτικών επιχειρήσεων και εν συνεχεία στους επικεφαλής και στους Δημοτικούς Συμβούλους των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Με τον συγκεκριμένο τρόπο είχαν διεξαχθεί αντίστοιχες συνεδριάσεις απολογισμού πεπραγμένων επί της διοίκησης της παράταξης «πόλη+ζωή». Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης ζητούν μετά τον απολογισμό του Δημάρχου να ακολουθήσουν οι ομιλίες των επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και στη συνέχεια να τοποθετηθούν τα στελέχη της Διοίκησης. Από πλευράς Δημοτικής Αρχής αναφέρθηκε πως ο απολογισμός πρέπει να είναι συνολικός και ότι ο Δήμαρχος μπορεί να συνεπικουρηθεί προς τον σκοπό αυτό από τους συνεργάτες του αιρετούς.

Πάντως, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του σώματος κ. Δημήτρης Καραμπατζάκης, θα υπάρξει επανάληψη της πρόσκλησης για την ειδική συνεδρίαση σε ημερομηνία μετά το Πάσχα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Δράμας παραβρέθηκαν και οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Χωριστής και Μικροχωρίου κ.κ. Ζαρόγλου και Ζορπίδης αντίστοιχα, καθώς και η Συμπαραστάτρια του Δημότη και της Επιχείρησης του Δήμου Δράμας κα Ειρήνη Μπακοπούλου.