«ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ»

 

Η δημοτική παράταξη του Δήμου Δράμας εξέδωσε ανακοίνωση, συνοδευόμενη από φωτογραφικό υλικό, σχετικά με τη λειτουργία δύο παράλληλων λαϊκών αγορών στην πόλη της Δράμας, την Πέμπτη 14 Μαΐου 2020. Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Από την πρώτη στιγμή η Αυτοδιοίκηση Πολιτών είχε ταχθεί υπέρ της λειτουργίας της λαϊκής αγοράς με μόνη προϋπόθεση την τήρηση των νόμων και τις εντολές που είχαν δοθεί από τον ΕΟΔΥ για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Δυστυχώς η Δημοτική Αρχή για άλλη μία φορά δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων παρά τις διακηρύξεις της για την προστασία των πολιτών. Η νομοθεσία είναι ξεκάθαρη «Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών ορίζεται σε 5 μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο κενό – ελεύθερο από αντικείμενα».

Τι πραγματικά συνέβη στις 2 λαϊκές αγορές; Τοποθετηθήκαν οι πάγκοι από τη Δημοτική Αρχή σε απόσταση από 2 έως 3,80 μέτρα και χωρίς τα υπόλοιπα μέτρα ασφάλειας της απόστασης, της χρήσης αντισηπτικών, γαντιών κλπ.

Όχι δεν υπάρχει μόνο η ατομική ευθύνη, υπάρχει σαφέστατα και η μεγάλη ευθύνη της Δημοτικής Αρχής που προσπαθεί ως συνήθως να πατήσει σε 2 βάρκες ενδίδοντας σε πιέσεις συμφερόντων. Περιμένουμε άμεσα να λυθούν τα ζητήματα και καλούμε οποιαδήποτε ελεγκτική αρχή να επιτελέσει το καθήκον της.