Ο Zιφιός έδειξε σημεία έντονης βελτίωσης

Αισιόδοξα είναι τα νέα για τη νεαρή τραυματισμένη φάλαινα που είχε εντοπιστεί προ ημερών στον Άλιμο.

Όπως αναφέρει η ομάδα Διάσωσης «ΑΡΙΩΝ» στο διαδίκτυο, «μετά τη χορήγηση της κατάλληλης θεραπευτικής αγωγής, ο Zιφιός έδειξε σημεία έντονης βελτίωσης».

Επισημαίνει, μάλιστα, ότι ενώ είχε προγραμματιστεί να γίνει ακτινολογικός έλεγχος στο ρύγχος, το θηλαστικό απομακρύνθηκε από μόνο του, πλέοντας προς τα ανοιχτά.
Ωστόσο, οι κτηνίατροι βιολόγοι και εθελοντές δύτες παραμένουν στην περιοχή μέχρι νεοτέρας, ενώ έχουν ενημερωθεί και τα πλησιέστερα λιμεναρχεία σε περίπτωση που η μικρή φάλαινα επαναπροσαράξει σε άλλη περιοχή.

«Ήταν καθήκον μας να σώσουμε τη φάλαινα. Χαίρομαι που βοηθήσαμε όλοι» ανέφερε ο Πρόεδρος Ναυτικού Ομίλου Καλαμακίου, Γιώργος Χριστόπουλος.

«Όπως με τους λύκους έχουμε διαταραχή του οικοσυστήματος, το ίδιο συμβαίνει και σε αυτή την περίπτωση της φάλαινας. Το κήτος ήταν τραυματισμένο και είχε ένα κάταγμα και δε μπορούσε να τραφεί», ανέφερε η κτηνίατρος Ευγενία Σκούντζου.

«Υπάρχουν περιπτώσεις φαλαινών που αναδύονται με κλασική μουσική»

Η φάλαινα προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση τόσο του Λιμενικού όσο και ομάδων διάσωσης, εθελοντών.

Όλοι προσπάθησαν να την κρατήσουν στη ζωή, με την εικόνα της Τάνιας Δράκου, που σε βίντεο της ομάδας All For Blue organization βρέθηκε δίπλα στον «Σωτήρη» κι άρχισε να του τραγουδά, για να τον βοηθήσει, να προκαλεί μεγάλη συγκίνηση.

Λέγεται Τάνια Δράκου. Είναι η εθελόντρια που καθήλωσε μέσω βίντεο την Ελλάδα, όταν κολυμπώντας στα νερά του Σαρωνικού άρχισε να τραγουδά στη φάλαινα που χε βγει στα ρηχά του Αλίμου για να της σώσει τη ζωή.

Πηγή: in.gr