Με αφορμή τη μεγάλη επιτυχία των Ελλήνων μαθητών που συμμετείχαν στην 63η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα στο Όσλο, πετυχαίνοντας την καλύτερη επίδοση στην ιστορία της, η Χαρά Κεφαλίδου, Βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία ανακοίνωσε τη νέα μεγάλη επιτυχία των Ελλήνων μαθητών που συμμετείχαν στην 63η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα στο Όσλο στις 6-16 Ιουλίου 2022 πετυχαίνοντας την καλύτερη επίδοση στην ιστορία της.

Μεταξύ των πέντε διακριθέντων ο Φωτιάδης Πρόδρομος, Δραμινός μαθητής του Γυμνασίου – Λ.Τ. Νικηφόρου Δράμας, κατέκτησε το Αργυρό μετάλλιο συνεχίζοντας μια πορεία πολλαπλών διακρίσεων και κατάκτησης μεταλλίων σε διαγωνισμούς μαθηματικών.

Θερμά συγχαρητήρια στον δικό μας Πρόδρομο, στους δασκάλους του και στην οικογένειά του. Δείχνει ότι ήδη έχει βρει το δρόμο του και του εύχομαι δυνάμεις, πρόοδο και επιτυχίες στη ζωή του.

Συγχαρητήρια πολλά και στην Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, η εκατονταετής λειτουργία της οποίας βασίζεται στην εθελοντική προσφορά των μελών και της διοίκησής της, που προετοιμάζει, υποστηρίζει και είναι πάντα δίπλα στις προσπάθειες των μαθητών».