ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠ. ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ Ν. ΔΡΑΜΑΣ ΧΡ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΡΑΜΑΣ ΧΡ. ΜΑΜΣΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΠΝΑΠΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΠΕΡΔΙΚΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΗΛΕΚΤΡΑ»

 

 

Στην εφημερίδα «Εργασία… συν» μίλησαν, το πρωί της Τρίτης 18 Ιουνίου 2019, ο υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Δράμας κ. Χρήστος Καραγιαννίδης και ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, σχετικά με την Καπναποθήκη της οδού Περδίκκα και το πρόγραμμα «Ηλέκτρα».

Συγκεκριμένα ο κ. Καραγιαννίδης, στις δηλώσεις του ανέφερε:

«Την προηγούμενη εβδομάδα το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έδωσε μια συνέντευξη τύπου, ξεκινώντας τις ανακοινώσεις για το «Εξ’ οικονομώ κατ’ οίκον» που αφορά τους ιδιώτες, αλλά και για ένα πρόγραμμα που λέγεται “Ήλεκτρα”, που αφορά τα δημόσια κτήρια και την ενεργειακή τους ταυτότητα και τη στατική τους επάρκεια.

Μέσα σε αυτή την ανακοίνωση από το Υπουργείο υπάρχει και το κτήριο στην οδό Περδίκκα. Είναι η προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό μαζί με το Δήμο Δράμας και τον Δήμαρχο, να εντάξουμε αυτό το κτήριο στη δημιουργία Σχολής Κινηματογράφου και αίθουσας για το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους.

Είναι η ολοκλήρωση της δικής μας προσπάθειας όσον αφορά τη χρηματοδότηση. Το έργο έχει ενταχθεί από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο πρόγραμμα “Ηλέκτρα” με προϋπολογισμό 14,9 εκ. ευρώ. Νομίζω ότι δικαιώνει τις προσπάθειες που κάναμε, σε συνεργασία με το Δήμο κι εγώ προσωπικά, για να μπορέσουμε να φέρουμε αυτό το κτήριο στην χρησιμότητα που θέλαμε, παρά τις διάφορες “Κασσάνδρες” που έλεγαν όλο αυτό το χρονικό διάστημα πως αυτά που κάνουμε είναι προεκλογικά ή είναι σχηματική ή ποτέ δεν θα ολοκληρωθούν.

Τα 14,9 εκ. ευρώ είναι πραγματικότητα. Το έργο αυτό θα γίνει. Θα προχωρήσει. Η οριστική μελέτη θα κατατεθεί και θα έχουμε στη Δράμα ένα κόσμημα για τον Κινηματογράφο, αλλά και για το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους. Δεν ξέρω πόσες φορές η Δράμα έχει μπει σε πορεία χρηματοδότησης με τέτοια υψηλά ποσά. Ο καθένας μπορεί να συγκρίνει και να κρίνει το τι προσφέρουν οι θεσμικοί φορείς στην πόλη και στο Νόμο, όταν είναι ενωμένοι και περνάει από το χέρι τους να βοηθήσουν».

Ο κ. Μαμσάκος, μιλώντας στην «Εργασία… συν», επεσήμανε:

«Μέσα στους θεσμικούς ρόλους που έχει ένας Δήμαρχος είναι να συνεργάζεται με την εκάστοτε Κυβέρνηση. Πριν από λίγο καιρό ξεκινήσαμε μια προσπάθεια μαζί με τον Βουλευτή Δράμας τον κ. Καραγιαννίδη για να δημιουργήσουμε Σχολή κινηματογράφου εδώ στη Δράμα. Και συγχρόνως να χρηματοδοτήσουμε ένα εμβληματικό κτήριο, την Καπναποθήκη στην οδό Περδίκκα, για να φιλοξενηθεί και η Σχολή κινηματογράφου, αλλά και συγχρόνως και το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους.

Πριν από μερικές μέρες, με μεγάλη ευχαρίστηση, πληροφορήθηκα την ανακοίνωση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη χρηματοδότηση της Καπναποθήκης Περδίκκα μέσα από το πρόγραμμα “Ηλέκτρα” για τα δημόσια κτήρια, με περίπου 15 εκ. ευρώ.

Είναι μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία. Ουσιαστικά αυτή μας η προσπάθεια παίρνει σάρκα και οστά. Προχωρούμε ένα από τα μεγαλύτερα πρότζεκτ που έγιναν ποτέ στη Δράμα και θεωρώ ότι αυτή η κίνηση της συγκεκριμένης Κυβέρνησης είναι προς την θετική κατεύθυνση. Ευχαριστώ προσωπικά όλους όσοι ενεπλάκησαν με αυτή την προσπάθειά μας. Προχωράμε. Είμαστε πιστοί σε αυτά που είχαμε εξαγγείλει αρχικά και θεωρώ ότι αυτή μας η προσπάθεια θα υλοποιηθεί με την έγκριση αυτού του πολύ μεγάλου έργου».