ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΔΡΑΜΑΣ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

 

Σύμφωνα με ασφαλείς δημοσιογραφικές πληροφορίες η Ιερά Μητρόπολη Δράμας δικαιώνεται τουλάχιστον σε πρώτο βαθμό στον πολυετή αγώνα της για επιστροφή του Παρεκκλησίου των Εισοδίων της Θεοτόκου (ή Ιερός Ναός Παναγίας όπως είναι ευρύτερα γνωστός) στην Πετρούσα.

Αν και δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές λεπτομέρειες της υπόθεσης, τα πρώτα στοιχεία κάνουν λόγο για αποδοχή από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Δράμας σχετικής αγωγής που είχε κατατεθεί από την πλευρά της Εκκλησίας κατά του Δήμου Προσοτσάνης. Έτσι, μετά από αυτή την απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης, ο Δήμος Προσοτσάνης καλείται να αποδώσει στην τοπική Εκκλησία τόσο το οικόπεδο όσο και το παρεκκλήσι που βρίσκεται εντός του οικοπέδου. Με τη συγκεκριμένη απόφαση δικαιώνεται ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ.κ. Παύλος για τις προσπάθειες που κατέβαλε εδώ και χρόνια για την επιστροφή του Ι.Ν..

Το συγκεκριμένο θέμα απασχολεί εδώ και καιρό την τοπική κοινωνία. Η «Εργασία… συν» συνεχίζει να το παρακολουθεί στενά και αν προκύψουν νέα στοιχεία από το ρεπορτάζ θα δημοσιευτούν σε επόμενα φύλλα της εφημερίδας. Φυσικά οι σελίδες της «Εργασία… συν» είναι ανοιχτές για οποιονδήποτε επιθυμεί να καταθέσει τις απόψεις του, μετά και από τη νέα εξέλιξη με τη δικαστική απόφαση.