ΠΛΗΘΟΣ ΠΙΣΤΩΝ ΚΑΤΕΚΛΥΣΕ ΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

 

  • Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος: «Ο Κύριος και Θεός μας βγήκε από το μνήμα, αναστήθηκε. Κι εμείς ας βγούμε από τα μνήματα των αμαρτιών μας, ας αναστηθούμε πνευματικά»

 

Η Δράμα γιόρτασε με τη δέουσα λαμπρότητα το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης του Κυρίου. Πλήθος κόσμου προσήλθε στους Ιερούς Ναούς συμμετέχοντας στις λατρευτικές εκδηλώσεις, ενώ όπως γίνεται παραδοσιακά, στην κεντρική πλατεία της πόλης, το βράδυ της Ανάστασης, σε γιορτινό κλίμα, οι πιστοί έψαλαν το «Χριστός Ανέστη» και οι καμπάνες των Ναών χτυπούσαν χαρμόσυνα στέλνοντας το μήνυμα για τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης.

«Ο Κύριος και Θεός μας βγήκε από το μνήμα, αναστήθηκε. Κι εμείς ας βγούμε από τα μνήματα των αμαρτιών μας, ας αναστηθούμε πνευματικά» τόνισε στην Πασχάλιο Εγκύκλιό του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος. «Πώς όμως θα το πετύχουμε αυτό; Ο Κύριος αναστήθηκε γιατί με το Σώμα Του ήταν ενωμένη η θεότητα. Και εμείς θα νικήσουμε τον θάνατο αν είμαστε ενωμένοι με το σώμα Του που είναι η Εκκλησία Του». Σημειώνει δε χαρακτηριστικά: «Ο σταυρικός θάνατος του Χριστού υπήρξε εξιλαστήρια θυσία των αμαρτιών. Αφού λοιπόν εξαλείφθηκε η αμαρτία, καταργήθηκε και το επακόλουθό της, ο θάνατος. Η αμαρτία συνδέεται με τον θάνατο. Όσο περισσότερες αμαρτίες κάνουμε, τόσο περισσότερο θνητοί γινόμαστε. Τον δρόμο προς την αθανασία, που μας άνοιξε ο Κύριος με την Ανάστασή Του, πρέπει να τον περάσουμε με αγώνα κατά της αμαρτίας. Μετά την Ανάσταση του Χριστού ο αγώνας αυτός είναι εύκολος, γιατί πολεμάμε με νικημένο εχθρό. Έχουμε όπλα δυνατά, τα οποία χάρισε ο Χριστός στην Εκκλησία Του που αν τα χρησιμοποιήσουμε σωστά θα νικήσουμε».

Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος χοροστάτησε στην παννυχίδα της Αναστάσεως, διένειμε το Άγιο Φως στους πιστούς και προέστη της τελετής της Αναστάσεως στην κεντρική πλατεία της πόλεως, στέλνοντας τις ευχές του στους πιστούς. Παρόντες ήταν εκπρόσωποι από την τοπική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, καθώς και η ηγεσία των σωμάτων ασφαλείας. Μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν οι Βουλευτές κ. Χρήστος Καραγιαννίδης και κ. Χαρά Κεφαλίδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Αργύρης Πατακάκης και ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος.

Ο Μητροπολίτης κ. Παύλος έψαλε το «Δεύτε λάβετε φως» και οι λαμπάδες των πιστών άναψαν δημιουργώντας μια πολύ όμορφη εικόνα στο κέντρο της πόλης. Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Δράμας τέλεσε την αναστάσιμη Θεία Λειτουργία.

Την Κυριακή του Πάσχα το πρωί ο Μητροπολίτης κ. Παύλος χοροστάτησε στον Εσπερινό της Αγάπης στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδείων της Θεοτόκου και διένειμε ως ευλογία πασχαλινά αυγά.