«ΠΟΛΗ+ΖΩΗ»

 

  • «Τα ΔΕΙΓΜΑΤΑ της διοίκησης της Δημοτικής Αρχής του κ. Μαμσάκου»

 

Σε ανακοίνωση της παράταξης του Δήμου Δράμας «πόλη+ζωή» αναφέρονται τα εξής:

Οι πληγές για τη Δράμα και τους Δραμινούς από τα επίπονα δήγματα της τριετούς καταστροφικής διοίκησης της Δημοτικής Αρχής του κ. Μαμσάκου πολλαπλασιάζονται καθημερινά. Αρκούν ορισμένα μόνο δείγματα της ανεπαρκούς διαχείρισης, για να καταδειχθεί η ανικανότητά τους.

Δεν μιλάμε απλά για αδυναμία στα δύσκολα, ούτε μόνο για αδιαφορία στα καθημερινά.

Η Δράμα και οι Δραμινοί χάνουμε πλέον κεκτημένα που με κόπο και θυσίες αποκτήσαμε. Παρακαταθήκες από το παρελθόν με συμβολισμό και σημασία για το μέλλον. Και το χειρότερο και καταστροφικό, όλες οι παραχωρήσεις γίνονται χωρίς κανένα συγκεκριμένο όφελος. Θυσίες χωρίς αντίκρισμα.

Κύριοι της Δημοτικής Αρχής, η Δράμα δεν χρωστάει σε κανέναν.

Ούτε είναι αποικία κανενός.

Σταθείτε στο ύψος που αρμόζει για τους Δραμινούς και, αντί να παραχωρείται τον πλούτο μας και να θυσιάζετε τα κεκτημένα, διεκδικήστε αυτά που δικαιούμαστε και αξιοποιήστε ότι όλοι οι προηγούμενοι με κόπο και θυσίες απόκτησαν.

Παραθέτουμε ορισμένα δήγματα – δείγματα της ανεπαρκούς πολιτικής στον Τομέα Παιδεία – Πολιτισμός – Αθλητισμός – Πρόνοια.

-Τα σχολεία λειτουργούν με περιορισμούς μετά την ουσιαστική χρεοκοπία των Σχολικών Επιτροπών.

-Αποδείχθηκαν ανίκανοι στην αξιοποίηση της χρηματοδότησης που είχαμε εξασφαλίσει για την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στα σχολεία.

-Η αδράνεια και η αδιαφορία τους άφησε για τρία χρόνια ανεκμετάλλευτο το Φουσκωτό Προπονητήριο στο Κραχτίδη.

-Η άγνοια και η ανικανότητα καταδικάζει σε υπολειτουργία το ΚΗΦΗ, το υπερσύγχρονο αυτό κτήριο, που μπορεί να εξυπηρετήσει το σύνολο των ηλικιωμένων και μάλιστα με χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

-Από αλαζονεία και έλλειψη συνεργασίας προχώρησαν σε προμήθεια κοντέινερ αξίας άνω των 12.000 Ευρώ με σκοπό να χρησιμοποιηθεί για προπονητήριο της κ. Κορακάκη που τελικά ήταν ακατάλληλο γι’ αυτή τη χρήση.

-Ακόμη δεν έχουν προχωρήσει στην πλήρη αξιοποίηση του Παλιού Δημαρχείου, ενός κτηρίου στολίδι στην Πλατεία, ως Πνευματικό – Πολιτιστικό Κέντρο.

Δυστυχώς, ο κατάλογος είναι πολύ μεγάλος.

Ας θυμηθούμε, όμως, τα πιο πρόσφατα δήγματα.

-Βιώσαμε με έκπληξη και πόνο το δήγμα από την απένταξη του έργου αποκατάστασης του ΧΑΔΑ.

-Δεν έχουν καταφέρει εδώ και 2,5 χρόνια να αξιοποιήσουν το 1.000.000 € χρηματοδότηση για προμήθεια μηχανήματος διαλογής των απορριμμάτων.

-Μας έκαναν να αισθανθούμε πολύ «φτωχότεροι» με την παραχώρηση των ανεκτίμητης αξίας Πέτρινων της Ελατιάς στο ΔΠΘ με μοναδικό σκοπό την πρακτική άσκηση ελάχιστων φοιτητών για πολύ μικρό διάστημα κάθε χρόνο, κάτι που ούτως ή άλλως γινόταν και γίνεται χωρίς να χρειαστεί να γίνει παραχώρηση.

-Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, παρά τις αντιρρήσεις μας, αποφάσισε η Δημοτική Αρχή του κ. Μαμσάκου να παραχωρήσει για 20 χρόνια στον φορέα διαχείρισης της Οροσειράς Ροδόπης τον εκθεσιακό χώρο «ΜΕΛΙΝΑ» στην Αγία Βαρβάρα, τον χώρο σύμβολο για την πολιτιστική ανάπτυξη του Δήμου μας, για να χρησιμοποιηθεί ως κέντρο πληροφόρησης. Δεν ευαισθητοποιήθηκαν ούτε όταν ειρωνικά ο εκπρόσωπος του φορέα μας είπε επί λέξει «εντάξει, δεν μας παραχωρείται και το Θέατρο της Επιδαύρου»!!!

Τι ακόμα μας περιμένει;

Θα υπάρξουν κι άλλα δηλητηριώδη δήγματα;