ΑΡΘΡΟ

Της Τόλης Καραγιαννίδου – Τσολπίδου

Συνταξιούχου τραπεζικής υπαλλήλου πρώην Α.Τ.Ε.

 

 

Διαβούλευση είναι η συνάθροιση ατόμων για την παραγωγή πρωτότυπων ιδεών μετά από σκέψη και ανταλλαγή ιδεών.

Στην Ελλάδα έχουμε πιο εύκολη την απεργία από την διαβούλευση, είπε ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Γιάννης Πάιδας (Πρόεδρος από 19-12-2020) (the president). Ο Γ. Πάιδας είναι πρώην υποψήφιος Ευρωβουλευτής, από Φαρκαδόνα Τρικάλων, δάσκαλος, 58 ετών. Ζει στη Θεσσαλονίκη εδώ και 37 έτη.

Η απεργία που έγινε στις 19-2-2020 ήταν γιατί το νέο ασφαλιστικό πίσω από την προπαγάνδα για γενικευμένες αυξήσεις στις συντάξεις, φέρνει μόνο αυξήσεις στις εισφορές για 9 στους 10 και μειώσεις στο συνολικό εισόδημα των συντάξεων από 20% έως 60% με συμπλήρωση 40 ετών εργασίας. Καμία εξαίρεση δεν υπάρχει για καμία κατηγορία εργαζομένων.

Κι όμως από του Μαξίμου κύκλοι έλεγαν πως η απεργία ήταν καθαρά αντιπολιτευτική ενέργεια από επαγγελματίες και εργατοπατέρες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΜΕ. Τι λέτε για όλα αυτά δάσκαλε – Πρόεδρε της ΑΔΕΔΥ που δώσατε εντολή κανένας δεξιός να μην απεργήσει (ευτυχώς που δεν έγινε έτσι) όπως ανακοίνωσαν στην ομιλία τους στην πλατεία της πόλης μας συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ συμπληρώνοντας: Κοροϊδία σύνταξη μετά από 40 έτη, αφού τα παιδιά μας θα ‘ναι άνεργα ή με εργασία 4ωρου;

Ο δάσκαλος – Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ είπε πως είναι μέλος της ΔΑΚΕ και χαρακτήρισε κι ο ίδιος την απεργία αντιπολιτευτική από ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΜΕ. Του λέμε απλά ήταν από υπαλλήλους που αντιδρούν στο ασφαλιστικό με τα σωματεία τους, τις ομοσπονδίες τους, τις οργανώσεις τους.

Χέρι – χέρι με την Κυβέρνηση της Ν.Δ. και τους εργοδότες και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, δηλώνοντας αναρμόδιοι για την προκήρυξη της απεργίας και κάλεσε σε απεργοσπασία, λέγοντας ότι είναι «μικρό το κακό».

Φυσικά αφού έχουν συμφωνήσει με τους εργοδότες για δημιουργία Εθνικού Επαγγελματικού Ταμείου. Δηλαδή ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης (taxheaven).

Η Ν.Δ. θα πληρώσει ακριβά την κατεδάφιση του Κοινωνικού Ασφαλιστικού, όπως το πλήρωσαν Πα.Σο.Κ. – ΣΥΡΙΖΑ. Τα νέα ασφαλιστικά μέτρα δεν πρέπει να περάσουν. Γιατί η Κοινωνική Ασφάλιση χτίστηκε με το αίμα των εργαζομένων. Ο λαός δεν ξεχνά, οργανώνεται – νικά (Δ. Κουτσούμπας).