Η ΤΡΑΓΙΚΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΡ. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ ΕΦΕΡΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΜΙΚΡΕΣ ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ ΣΤΟ ΣΧΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ

 

Η τραγική απώλεια του Αντιδημάρχου Χρήστου Κυριακίδη, σε τροχαίο δυστύχημα τα ξημερώματα της Κυριακής 9 Ιανουαρίου 2022, δημιούργησε κενό στο σχήμα διοίκησης του Δήμου Δράμας. Υπενθυμίζεται πως ο εκλιπών ήταν Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, από την αρχή της τρέχουσας αυτοδιοικητικής περιόδου, ενώ το 2022 θα αναλάμβανε και καθήκοντα σχετικά με τις Κοινότητες του Δήμου, μια θέση που κατείχε και στο παρελθόν.

Έτσι, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος θα πρέπει να διαφοροποιήσει τον σχεδιασμό του για το σχήμα διοίκησης του Δήμου Δράμας, όπως αυτός είχε ανακοινωθεί τις τελευταίες ημέρες του 2021. Εξάλλου, ο τομέας της Καθαριότητας διαχρονικά θεωρείται από τους πιο κομβικούς στη λειτουργία του Δήμου, έχοντας άμεση σύνδεση με την καθημερινότητα των πολιτών.

Επιπλέον, η είσοδος ενός νέου μέλους στην ομάδα της Δημοτικής Αρχής, του κ. Δημήτρη Καραμπατζάκη, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα Δημοτικού Συμβούλου στη θέση του εκλιπόντος Χρήστου Κυριακίδη, καθιστά αναγκαία την εξεύρεση ενός ρόλου, σύμφωνο και με την εμπειρία του, καθώς ο κ. Καραμπατζάκης στο παρελθόν έχει διατελέσει Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού – Φ.Τ.Μ.Μ., Αντιδήμαρχος με ευρεία γκάμα αρμοδιοτήτων, αλλά και Αναπληρωτής Δημάρχου.

Με βάση τα παραπάνω, για τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου αναμένεται να προταθεί στην ειδική συνεδρίαση του σώματος την προσεχή Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022 ο κ. Καραμπατζάκης.

Επίσης, ο κ. Γιάννης Εφραιμίδης, πρώην Αντιδήμαρχος Οικονομικών, ο οποίος θα αναλάμβανε τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, θα οριστεί τελικά Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου.