Την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές γνωστοποίησε, μέσω ανάρτησής του, ο Αντιδήμαρχος και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Δράμας κ. Μιχάλης Τάσσου. Έτσι, φαίνεται πως μετά την επιτυχημένη παρουσία του στις πρόσφατες εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου με το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ., ο κ. Μιχάλης Τάσσου στρέφει το ενδιαφέρον του στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Ο κ. Τάσσου στις βουλευτικές εκλογές του περασμένου Μαΐου, έχοντας να αντιμετωπίσει δύο κορυφαία στελέχη της Ν.Δ., έναν νυν και έναν πρώην Βουλευτή, κατέγραψε σημαντική αποδοχή, φτάνοντας σχεδόν τους 5.000 σταυρούς. Κι αυτό το αποτέλεσμα ήρθε ουσιαστικά μέσα από μια προεκλογική παρουσία λίγων μηνών, καθώς η συμμετοχή του κ. Τάσσου στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στην εκλογική περιφέρεια της Δράμας «κλείδωσε» εντός του 2023. Δηλαδή, με μια αρκετά σύντομη προεκλογική δραστηριότητα ο κ. Τάσσου έφτασε στο σημείο να αποτελεί διακριτό πόλο στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ., καταφέρνοντας να ψηφιστεί από το 20% των συμπολιτών του που επέλεξαν το κόμμα της Ν.Δ. σε τοπικό επίπεδο. Έτσι, μετά από αυτή την αποδοχή που είχε από τις Δραμινές και τους Δραμινούς, ο κ. Τάσσου επικεντρώνεται στην πολιτική του παρουσία σε κεντρικό επίπεδο. Μάλιστα, ο κ. Τάσσου, πέρα από την πρόταση για υποψηφιότητα στο Δήμο Δράμας με την παράταξη «Ενώνουμε τη Δράμα» του Δημάρχου κ. Χριστόδουλου Μαμσάκου, με την οποία εκλέχθηκε το 2019, προσεγγίστηκε για να είναι υποψήφιος στις περιφερειακές εκλογές με την παράταξη «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση» του κ. Χρήστου Μέτιου, όμως αρνήθηκε ευγενικά, καθώς οι προσωπικές στοχεύσεις πλέον κινούνται πέρα από τον χώρο της αυτοδιοίκησης.

Αναλυτικά, στην ανάρτησή του σχετικά με τη μη υποψηφιότητά του στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο κ. Τάσσου ανέφερε τα εξής:

«Την αυτοδιοίκηση την υπηρετώ από το 2019 μέχρι και σήμερα μετά από την τιμή που μου επιφύλαξαν οι συνδημότες μου να τους εκπροσωπήσω στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Δράμας και την εμπιστοσύνη του Δημάρχου να με ορίσει αντιδήμαρχο και αναπληρωτή Δήμαρχο.

Στην αυτοδιοίκηση έδωσα ένα κομμάτι του εαυτού μου και μου επέστρεψε απλόχερα εμπειρία και εφόδια στην πολιτική μου διαδρομή.

Στις εθνικές εκλογές του Μαΐου αποδέχτηκα την πρόταση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας να είμαι υποψήφιος Βουλευτής με την παράταξη μου και με τιμήσατε με την επιλογή σας δείχνοντάς μου το δρόμο για ανανέωση και αξιοπιστία στην πολιτική.

Η πολιτική και οι εκλογές για εμένα δεν είναι επάγγελμα, ούτε μια διαρκής επιδίωξη καρέκλας. Είναι ο δρόμος που συνειδητά επέλεξα εδώ και πολλά χρόνια, για συμμετοχή και προσφορά. Είναι ο χώρος που μου δίνει την δυνατότητα και την ευκαιρία να επικοινωνήσω το όραμα που έχω για τον τόπο μας και να έρθω πιο κοντά με όλους τους συμπολίτες μου.

Ο τρόπος που αντιλαμβάνομαι την πολιτική με οδήγησε στην απόφαση να μην είμαι υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Θα παραμείνω ενεργός ως μάχιμος πολίτης και ως στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας παλεύοντας για τις συλλογικές αποφάσεις της παράταξης και κυρίως για το καλό της τοπικής κοινωνίας.

Θα συνεχίσω την καθημερινή επαφή με τους συμπολίτες μου και θα δίνω καθημερινές μάχες μαζί τους, τιμώντας όλους όσους με εμπιστεύθηκαν, επιδιώκοντας να είναι ακόμα περισσότεροι στην πορεία.

Εύχομαι καλή δύναμη σε όλους τους υποψηφίους. Με όλους θα ξαναβρεθώ και με όλους θα συνεχίσω να συνεργάζομαι ενισχύοντας την πάγια πεποίθησή μου, ότι η συμμετοχική διαδικασία προσφέρει και σε εμάς τους ίδιους, αλλά κυρίως στον τόπο που αγαπάμε».