ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΥΑΔ

 

  • «Οι συγκεκριμένες παρατάξεις που σχίζουν τα ιμάτιά τους αυτές τις μέρες στα social media, ουδέποτε συμμετείχαν ουσιαστικά στον διάλογο αυτό ούτε ως παρατάξεις ούτε ως άτομα»
  • «Το Σωματείο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΔ είναι σταθερά στο πλευρό των εργαζομένων»
  • «Δεν έχουμε καμία διάθεση τα εργασιακά μας ζητήματα να γίνονται βορρά εκμετάλλευσης από δημοτικές – πολιτικές παρατάξεις»

 

Σε ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΔ, η οποία εκδόθηκε την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018, αναφέρονται τα εξής:

Μετά από την πολύ φασαρία που δημιουργήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σχετικά με περιστατικό αψιμαχίας μεταξύ εργαζόμενης και πολιτικού προϊστάμενου. Νιώθουμε την ανάγκη να κάνουμε γνωστά τα εξής:

-Το Σωματείο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΔ είναι σταθερά στο πλευρό των εργαζομένων, μέσα όμως από τα εργαλεία που μας δίνει το εργατικό δίκαιο, τα αντιπροσωπευτικά μας όργανα και ο οργανισμός εσωτερικής υπηρεσίας.

-Οι δηλώσεις, ανακοινώσεις, δράσεις του Σωματείου, δεν είναι γέννημα ενός ατόμου αλλά αποτέλεσμα συλλογικών αποφάσεων.

-Δεν έχουμε καμία διάθεση τα εργασιακά μας ζητήματα να γίνονται βορρά εκμετάλλευσης από δημοτικές – πολιτικές παρατάξεις.

-Το Σωματείο έχει την τόλμη να τοποθετείται δημόσια και να ασκεί κριτική στις επιλογές της εκάστοτε διοίκησης, κάθε φορά που υπάρχει λόγος και προκαλείται δημόσιος διάλογος, στον οποίο πάντα καλούνται οι δημοτικές παρατάξεις. Οι συγκεκριμένες παρατάξεις που σχίζουν τα ιμάτιά τους αυτές τις μέρες στα social media, ουδέποτε συμμετείχαν ουσιαστικά στον διάλογο αυτό ούτε ως παρατάξεις ούτε ως άτομα.

Έγινε θεωρούμε σαφής η πρόθεσή μας και δηλώνουμε σε παλιές και νέες δημοτικές παρατάξεις, ότι είμαστε ανοιχτοί πάντα αλλά και ενόψει των δημοτικών εκλογών, να συζητήσουμε τις προτάσεις μας για την εύρυθμη λειτουργία της ΔΕΥΑΔ, την βιωσιμότητά της, την εργολαβοποίηση της, που την θεωρούμε έμμεση ιδιωτικοποίηση του νερού. Για την προστασία των υδάτινων πόρων. Για ανοιχτά διοικητικά συμβούλια. Για την κοινωνική διαχείριση του νερού, εφόσον με σαφήνεια αποδεχόμαστε ότι είναι κοινωνικό αγαθό. Όπως και να ακούσουμε τις προτάσεις τους για την διαχείριση αυτού του δημόσιου αγαθού. Πράγματα για τα οποία οι δημοτικές παρατάξεις (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων), ούτε ενδιαφέρονται, ούτε συνομιλούν με το Σωματείο εργαζομένων, τόσο προεκλογικά , όσο και μετ’ εκλογικά.

Πεδίο δόξης λαμπρό λοιπόν, στην προεκλογική σας εκστρατεία, (Δημοτική Αρχή και λοιπές παρατάξεις), να αποδείξετε το ειλικρινές σας ενδιαφέρον και τις θέσεις σας για τους εργαζόμενους και την λειτουργία της ΔΕΥΑΔ. Εμείς είμαστε διαθέσιμοι. Εσείς;

Σ’ ότι αφορά ανακοινώσεις επί προσώπων, θα προβούμε σε δηλώσεις, μόνο αν παραστεί ανάγκη. Δεν πρόκειται να εμπλακούμε σε επίπεδο «κατινιάς» και μικροπολιτικής.

Σας ευχόμαστε έναν έντιμο προεκλογικό αγώνα.

 

Από το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων ΔΕΥΑΔ