ΑΡΘΡΟ

Της Τόλης Καραγιαννίδου – Τσολπίδου

Συνταξιούχου τραπεζικής υπαλλήλου πρώην Α.Τ.Ε.

 

Είναι μια έκφραση που την ακούμε, γνωρίζουμε και τη σημασία της. Αλλά αυτή την έκφραση την χρησιμοποιούν οι πολιτικοί μας λέγοντάς την τακτικά.

Δεν είναι αυτό που νομίζετε είπε ο Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Κυρανάκης σε κανάλι της TV, ότι υπάρχει ανεργία… Φταίνε οι νέοι που δεν ψάχνουν στο ίντερνετ για διάφορε ευκαιρίες!

Ναι είναι αυτό που νομίζουμε ότι στους νέους υπάρχει φουλ ανεργία και πρέπει να φροντίσει το κράτος για να παταχθεί.

Δεν είναι αυτό που νομίζετε είπε ο κ. Γεωργιάδης της Ν.Δ., ότι υποχωρούμε έναντι των βλέψεων της Τουρκίας. Η Τουρκία έκανε πίσω… Ναι είναι αυτό που βλέπουμε και μαθαίνουμε, ότι δηλαδή κ. Βουλευτά η Ελλάδα υπέγραψε έγγραφο που της επέβαλε ο Γ. Γραμματέας του ΝΑΤΟ και δυστυχώς δεν καλύπτει τις επιθυμίες της ελληνικής πλευράς.

Δεν είναι αυτό που νομίζετε ότι θα βρεθούν χιλιάδες άνθρωποι άνεργοι, λέει η Κυβέρνηση, που ζουν με την παράγωγη ενέργειας με καύσιμο τους λιγνίτες. Περιορίζουμε την «σπατάλη χρόνου και χρήματος»! Ναι είναι αυτό που νομίζουμε, κύριοι της Ν.Δ., και έπεσε «πανικός» στις οικογένειες των εργαζομένων ότι με την απολιγνιτοποίηση θα μείνουν στο δρόμο, άνεργοι, αφού η Κυβέρνηση προστατεύει τα συμφέροντα των μονοπωλίων που ζουν για τα κέρδη τους!

Δεν είναι αυτό που νομίζετε ότι η φίλη Γαλλία έχει συμφέροντα στη Μεσόγειο. Απλά μας στηρίζει, διατυμπανίζει η Ν.Δ. Ναι είναι αυτό που νομίζουμε και βλέπει όλος ο κόσμος, ότι η σύμμαχος Γαλλία θέλει να μας πουλήσει τα ΡΑΦΑΛ, τα μαχητικά της αεροπλάνα.

Δεν είναι αυτό που νομίζετε ότι ο Μακρόν μας αγαπάει επειδή υπάρχει δόλος. Όχι καλέ, αν είναι δυνατόν! Ναι είναι αυτό που νομίζουμε. Ενεργεί για τα συμφέροντα της πολυεθνικής εταιρείας πετρελαίου και φυσικού αερίου TOTAL, αφού επένδυσε εκατομμύρια δολάρια σε αυτόν τον ενεργειακό γίγαντα εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στη ΝΑ Μεσόγειο και παρά τις τουρκικές προκλήσεις γίνεται υποθαλάσσια έρευνα στην Κρήτη κι έτσι μεγαλώνουν οι κίνδυνοι από την ελληνική εμπλοκή που μάλιστα παζαρεύει για τα συμφέροντα της Αστικής τάξης και όχι του λαού.

Δεν είναι αυτό που νομίζετε ότι οι σχεδιασμοί στους Δήμους θα βλάψουν τους εργαζόμενους. Ναι είναι αυτό που νομίζουμε και βλέπουμε ότι η λεγόμενη «πολυεπίπεδη διακυβέρνηση» θα είναι χτύπημα των εργατικών λαϊκών στρωμάτων και των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Δεν είναι αυτό που νομίζετε ότι θα υπάρξουν λιγότεροι υπάλληλοι στις Τράπεζες, που μαθαίνουν στον κόσμο τον χειρισμό των μηχανημάτων τους. Είναι η πρόοδος των ηλεκτρονικών υπολογιστών που τόσο θέλουν οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας!!! Ναι είναι αυτό που νομίζουμε και μαθαίνουμε ότι παίρνουν νυχτιάτικα τηλέφωνο στους υπαλλήλους για να παραιτηθούν έναντι μικρών αποζημιώσεων και τους απειλούν ότι θα σταλούν σε απομακρυσμένα μέρη μακριά από τις οικογένειές τους. Με λιγότερο προσωπικό θα ‘χουν περισσότερα κέρδη, που τα ‘χουν άλλωστε.

Συμπέρασμα: Το κεφάλαιο και οι ιμπεριαλιστικές ενώσεις του, ποτέ δεν φημίζονται για την φιλευσπλαχνία τους μπροστά στα κέρδη και που στηρίζουν τα λαϊκά κόμματα. Ας αντιδράσουμε. Μη μείνουμε αδρανείς.