Την Παρασκευή 9/4/21 πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη στα πλαίσια της Διάδρασης για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, με κεντρικό προσκεκλημένο τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Η τηλεδιάσκεψη είχε θέμα : «Εκσυγχρονισμός του ΕΛΓΑ – Ουσιαστική στήριξη των αγροτών όταν την έχουν ανάγκη».

Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Γραμματέας Αγροτικών Φορέων, κ. Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου και χαιρετισμό απηύθυνε ο Γραμματέας Οργανωτικού, κ. Στέλιος Κονταδάκης.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι Πρόεδροι ΔΕΕΠ Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, οι Υπεύθυνοι Αγροτικού Τομέα των οργανώσεων, στελέχη και των δύο γραμματειών, όπως επίσης και εκπρόσωποι των αγροτικών και κτηνοτροφικών συλλόγων των Νομών Δράμας, Έβρου, Καβάλας, Ξάνθης και Ροδόπης.

Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ, κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος μίλησε διεξοδικά για την οργάνωση και λειτουργία του οργανισμού και επεσήμανε τη στήριξη του ΕΛΓΑ από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, για την εύρυθμη λειτουργία του.

Ακούγοντας με προσοχή τα ερωτήματα και τους προβληματισμούς των αγροτών και κτηνοτρόφων, έδωσε σαφής απαντήσεις και πληροφορίες για την ασφαλιστική κάλυψη των γεωργικών εκμεταλλεύσεων στην Ελλάδα και τη στήριξη του γεωργικού εισοδήματος των ασφαλισμένων του.

 

Ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Δράμας

Αλέξανδρος Γεωργιάδης