Μια νεκρή δασκάλα που βρισκόταν σε σχολική εκδρομή με τους μαθητές της, είναι ο τραγικός απολογισμός του οχήματος που έπεσε πάνω σε πλήθος στο Βερολίνο. Οκτώ οι τραυματίες, ανάμεσά τους και μαθητές.

Μία δασκάλα έχασε τη ζωή της και οκτώ άτομα -ανάμεσά τους και μαθητές- τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι πέντε πολύ σοβαρά, όταν αυτοκίνητο έπεσε πάνω τους σε κεντρικό δρόμο του δυτικού Βερολίνου.

Ο οδηγός, ένας 29χρονος Γερμανός αρμενικής καταγωγής, ακινητοποιήθηκε από παρευρισκόμενους και παραδόθηκε στην αστυνομία.

«Ο οδηγός έπεσε με το αυτοκίνητό του, ένα ασημί Renault Clio, πάνω σε ομάδα πεζών στην οδό Tauentzien και κατόπιν στη βιτρίνα καταστήματος. Συνελήφθη από περαστικούς και παραδόθηκε στις αρχές», ανακοίνωσε η αστυνομία του Βερολίνου, επισημαίνοντας ότι είναι ακόμη ασαφές, εάν επρόκειτο για σκόπιμη ενέργεια ή για ατύχημα, «ενδεχομένως λόγω κάποιου αιφνίδιου προβλήματος υγείας» του οδηγού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της τηλεόρασης της Welt, το αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε ομάδα μαθητών ηλικίας 15-16 ετών από την Έσση, οι οποίοι βρίσκονταν με τη δασκάλα τους στο Βερολίνο, στο πλαίσιο σχολικής εκδρομής.

Η αστυνομία με ανακοίνωσή της στο Twitter, καλεί όποιον διαθέτει οπτικό υλικό από το συμβάν να το διαβιβάσει στις αρχές, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι δεν πρέπει να κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.

Το όχημα έπεσε πάνω στη βιτρίνα ενός καταστήματος σε έναν από τους πλέον πολυσύχναστους εμπορικούς δρόμους του δυτικού Βερολίνου, την Tauentzienstrasse, κοντά στον σταθμό “Zoo”.

Πηγή: news247.gr