ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΝΟΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΥΡΙΑΖΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

 

«Τα ζητήματα του τόπου, όπως το έχω τονίσει πάρα πολλές φορές, δεν έχουν χρώμα και οφείλουμε να παλέψουμε μαζί»

 

Στις πρώτες του δηλώσεις στα τοπικά Μ.Μ.Ε., μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής 25 Ιουνίου 2023, ο Βουλευτής Ν.Δ. Νομού Δράμας κ. Δημήτρης Κυριαζίδης στάθηκε κυρίως στο θέμα της συνεργασίας όλων των εκλεγέντων, για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του τόπου.

Αναλυτικά ο κ. Κυριαζίδης ανέφερε: «Θα πρέπει κατ’ αρχάς να ευχαριστήσω τις συμπατριώτισσες και τους συμπατριώτες για την εκλογή μου σε πρώτο βαθμό. Αλλά εκείνο που προέχει βεβαίως είναι η εκλογή της Ν.Δ. και την ευθύνη που αναλαμβάνουμε και πανελλαδικά, για την πατρίδα, για τη χώρα, για την προοπτική της

Εκείνο που οφείλω να τονίσω και πάλι, να ζητήσω τη βοήθεια από τη Δραμινή κοινωνία, προκειμένου μαζί να επιτύχουμε τους στόχους μας. Το λέω με την αναγκαιότητα της συνεργασίας με όλους τους συναδέλφους και τους δύο των άλλων κομμάτων. Έχω κάνει ήδη μια προκουβέντα, έτσι ώστε μαζί, αλληλέγγυα, να δουλέψουμε για τον τόπο πέρα από κόμματα.

Τα ζητήματα του τόπου, όπως το έχω τονίσει πάρα πολλές φορές, δεν έχουν χρώμα. Είναι προβλήματα του τόπου και οφείλουμε να παλέψουμε μαζί. Για τα γενικά ζητήματα βεβαίως μπορεί να έχουμε τις όποιες απόψεις, τις πολιτικές μας, αλλά για τα τοπικά ζητήματα θα δουλέψουμε όλοι μαζί.

Αυτό θα γίνει όχι μόνο έκκληση, αλλά και πίεση προς τους θεσμικούς φορείς, τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και άλλους, που ασχολούνται βεβαίως με τα δημόσια πράγματα, έτσι ώστε να υπάρχει ένα κοινό πλαίσιο διεκδίκησης για τα ζητήματα αυτά που απασχολούν τον τόπο.

Εκείνο που επιδιώκουμε και επιδιώκω είναι να βγάλουμε τη Δράμα μας από την αφάνεια, από την απαξίωση, να της δώσουμε μια διάσταση που της πρέπει, έτσι ώστε επιτέλους να προχωρήσουμε. Να προχωρήσουμε κάτω από την έννοια των κινήτρων, να προκαλέσουμε έτσι ώστε τα παιδιά μας να ξαναγυρίσουν πίσω, οι συμπολίτες μας να ξαναγυρίσουν πίσω, να δώσουμε μια νέα οντότητα και μια δυναμική που την οφείλουμε σε αυτόν τον τόπο που πέρασε πάρα πολλά δεινά. Έχουμε κι εμείς τις ευθύνες ως πολιτικοί και οφείλουμε να τις αναλάβουμε σε αυτή τη φάση, σε αυτή την τετραετία. Αυτό θα είναι το δικό μας χρέος, που όπως είπα συλλογικά θα δουλέψουμε, αλλά και το δικό μου και θα παρακαλούσα και τη βοήθεια όλων προς την επίτευξη αυτού του στόχου και σκοπού».

Σχετικά με τα προβλήματα του Νομού Δράμας, ο κ. Κυριαζίδης σημείωσε: «Μας βαρύνουν προβλήματα του παρελθόντος. Προεκλογικά συναντήθηκα με την τοπική αυτοδιοίκηση, ζήτησα από τους Δημάρχους και όλους τους υποψηφίους να υπάρξει μια καταγραφή αυτών των ζητημάτων, γενικά αλλά και τοπικά. Αυτό θα επαναληφθεί. Να κάνουμε ένα κοινό πλαίσιο και να βάλουμε προτεραιότητες και ένα χρονοδιάγραμμα υλοποίησης αυτών των εκκρεμών ζητημάτων ή και αυτών που θέλουμε ως προοπτική για τον τόπο, γιατί υπάρχουν και ζητήματα τα οποία προκύπτουν, που υπάρχουν και οράματα, που υπάρχουν και ιδέες. Οφείλουμε όλοι μαζί να διεκδικήσουμε τη λύση αυτών των ζητημάτων. Δεν μπορούμε να λειτουργούμε απομονωμένα και κρυφίως ή αν θέλετε υπό την έννοια ότι έκανα μια κίνηση ή έκανα μια συνάντηση ή έκανα μια ερώτηση στη Βουλή για να την κάνω. Εκείνο που με ενδιαφέρει είναι το αποτέλεσμα και αυτό θα επιδιώξουμε όλοι μας μαζί.

Τις εκκρεμότητες του τόπου τις γνωρίζετε, τις χρόνιες, αλλά κι αυτές που προκύπτουν για μελλοντική δράση με την έννοια ενός χρονοδιαγράμματος προκειμένου να φέρουμε εις πέρας. Οφείλω να τονίσω, ό,τι έχει να κάνει με το άδικο, ό,τι έχει να κάνει με ανισότητα, ό,τι έχει να κάνει με άλλου είδους ζητήματα που μας ταλαιπώρησαν και με ταλαιπώρησαν και εμένα προσωπικά, η όποια μπόχα και δυσωδία του τόπου μας από πλευράς μου θα πολεμηθεί. Το έκανα στο παρελθόν θα το κάνω και τώρα. Μας ενδιαφέρει το αύριο, για τα παιδιά μας, για τη νεολαία μας. Να δουλέψουμε με μια προοπτική για να πάρει ανάσα αυτός ο τόπος».