ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ Κ. ΜΠΛΟΥΧΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

 

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο ιατρός, Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών του Νοσοκομείου Δράμας και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Δράμας κ. Κωνσταντίνος Μπλούχος κατέθεσε την άποψή του για τα εθνικά θέματα. Συγκεκριμένα, ο κ. Μπλούχος επισημαίνει ότι «ο Έλληνας που έχει συνείδηση της ταυτότητας του δεν λογοδοτεί στο παρόν αλλά και στο παρελθόν και το μέλλον» και προσθέτει ότι «το χρέος το δικό μας, των μικρών και ταπεινών ένα: Να βγούμε από τον ηδονικό μας λήθαργο, που σ’ αυτόν άλλωστε επενδύουν οι απάτριδες, οι πατριδομηδενιστές, οι πατριδοκάπηλοι». «Η παρακμή και η χρεοκοπία μας για να αντιστραφεί απαιτεί πλέον ηγετικά αναστήματα και όχι σπιθμιαίους απάτριδες» τονίζει ο κ. Μπλούχος, ο οποίος συνόδευσε το κείμενο της ανάρτησης με μια φωτογραφία, στην οποία η κυρά της Ρω υψώνει την ελληνική σημαία. Να σημειωθεί ότι η Κυράς της Ρω (1890-1982) επί 40 χρόνια (από το 1943 ως το θάνατό της) ύψωνε την ελληνική σημαία στην ακριτική νησίδα της Ρω κάθε πρωί και την κατέβαζε με τη Δύση του ήλιου.

Αναλυτικά, ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δράμας και Πολιτευτής της Ν.Δ. στις εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου του 2015 στην ανάρτησή του αναφέρει:

Ας αναλογισθούμε λοιπόν, πως οι ώμοι μας μπορούν να απαλλαγούν από όλα τα βάρη. Εκτός από ένα, αυτό της «ευθύνης»!!!

Ας συνειδητοποιήσουμε κάποτε τις ευθύνες που έχουμε εμείς οι «τωρινοί» φερόμενοι ως Έλληνες για το μέλλον του Ελληνισμού.

Ας συναισθανθούμε τέλος, ότι ο Έλληνας που έχει συνείδηση της ταυτότητας του δεν λογοδοτεί στο παρόν αλλά και στο παρελθόν και το μέλλον!!!

Αυτό του Κ. Παλαμά δηλαδή: «Νεκροί θα μας δικάσουν και αμέτρητοι οι αγέννητοι!!!».

Είναι ορισμένα τα πράγματα που μας επιτρέπει η ιερότητα του τόπου μας. Με τα καμώματα μας, τα Εθνικά, παραγνωρίσαμε το επιτρεπόμενο.

Έλειψε ο σεβασμός στην ευλογημένη γη, το χρέος μας στη ράτσα. Το χρέος το δικό μας, των μικρών και ταπεινών ένα: Να βγούμε από τον ηδονικό μας λήθαργο, που σ’ αυτόν άλλωστε επενδύουν οι απάτριδες, οι πατριδομηδενιστές, οι πατριδοκάπηλοι.

Συναίσθηση και επίγνωση της ταυτότητας μας, το αυτονόητο δηλαδή, όχι πολλά… μόνον αυτά που μας επιβάλλει το πνεύμα και η ιερότητα του τόπου μας.

Η παρακμή και η χρεοκοπία μας για να αντιστραφεί απαιτεί πλέον ηγετικά αναστήματα και όχι σπιθμιαίους απάτριδες.

Σήμερα, οι χάσκακες γραικύλοι δεν έχουν συνείδηση της ιστορικής τους ταυτότητας, πόσο μάλλον της συλλογικής Εθνικής Αξιοπρέπειας.