ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

Με τη συμμετοχή χιλιάδων Δραμινών, οι οποίοι ταξίδεψαν με λεωφορεία ή με Ι.Χ. αυτοκίνητα, πραγματοποιήθηκε το συλλαλητήριο για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και την μη χρήση του όρου «Μακεδονία» στην επίσημη ονομασία της ΠΓΔΜ, το μεσημέρι της Κυριακής 21 Ιανουαρίου 2018, στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τους διοργανωτές οι συμμετέχοντες ήταν 500.000, ενώ σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας 90.000. Ανεξάρτητα πάντως από το ακριβές μέγεθος της συμμετοχής, η περιοχή στην παραλία της Θεσσαλονίκης, από το «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ PALACE» έως το Λιμάνι, κατακλύστηκε από πλήθος κόσμου και η συγκέντρωση ήταν ιδιαίτερα ογκώδης, με την κεντρική σκηνή, από όπου έγιναν οι ομιλίες, να βρίσκεται απέναντι από το Άγαλμα του Μεγάλου Αλέξανδρου

 

 

Πολλοί ήταν οι Δραμινοί, οι οποίοι επέλεξαν να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο, ταξιδεύοντας στη Θεσσαλονίκη, είτε με τα λεωφορεία που μισθώθηκαν για αυτό το σκοπό, είτε με τα Ι.Χ. αυτοκίνητα τους. Σύμφωνα με στοιχεία από το ΚΤΕΛ, 10 λεωφορεία χρησιμοποιήθηκαν για μετακινήσεις συλλόγων και φορέων, ενώ υπήρξε και 1 λεωφορείο της γραμμής, το οποίο μετέφερε κόσμο στη Θεσσαλονίκη για το συλλαλητήριο. Από εκεί και πέρα υπήρξαν και λεωφορεία τουριστικών γραφείων τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για τον ίδιο σκοπό.

Ανάμεσα στα λεωφορεία που μετέφεραν κόσμο στη Θεσσαλονίκη ήταν 2 από το Δήμο Δοξάτου, τα οποία μάλιστα πληρώθηκαν με προσωπικά έξοδα του Δημάρχου κ. Δημήτρη Δαλακάκη, καθώς και 1 κυρίως για δημότες του Δήμου Παρανεστίου, το οποίο ναυλώθηκε μετά από πρωτοβουλία του Δημοτικού Συμβούλου κ. Μιχάλη Παρλόγλου και του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Αδριανής κ. Λάζαρου Τσαγκαλίδη, ενώ τα έξοδα του λεωφορείου καλύφθηκαν από τον Όμιλο Σούπερ Μάρκετ «Γουντσίδης».

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο (σύμφωνα με φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σε προσωπικούς λογαριασμούς στο facebook) ήταν ο Βουλευτής Ν.Δ. Νομού Δράμας κ. Δημήτρης Κυριαζίδης (όπως και σχεδόν όλοι οι Βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης από τη Βόρεια Ελλάδα), οι Δήμαρχοι Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, Δοξάτου κ. Δημήτρης Δαλακάκης, Παρανεστίου κ. Αλίκη Σωτηριάδου και Κ. Νευροκοπίου κ. Βασίλης Γιαννόπουλος, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, ο πρώην Υπουργός, πρώην Βουλευτής και πρώην Δήμαρχος Δράμας κ. Μαργαρίτης Τζίμας και ο πρώην Δήμαρχος Δράμας κ. Θωμάς Μαργαρίτης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου ο Δήμαρχος Δράμας κ. Μαμσάκος ανέβηκε στην κεντρική εξέδρα της εκδήλωσης, μαζί με συναδέλφους του Δημάρχους από μεγάλους Δήμους της Μακεδονίας.