«Λαθροχειρία Γεωργιάδη με τις πραγματικές αυξήσεις στις αμοιβές των γιατρών στα άγονα νοσοκομεία»

 

«Είναι δύσκολη η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει έντονη αντιδικία, έχει διαρραγεί ο δεσμός της συντροφικότητας και της εμπιστοσύνης στα μέλη του κόμματος. Το τοξικό κλίμα στα ΜΚΔ έχει επιφέρει πολύ σοβαρά πλήγματα στην αίσθηση του ανήκειν στο κόμμα», σημείωσε ο Βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Αν. Τομεάρχης Εσωτερικών Θ. Ξανθόπουλος, μιλώντας στον Flash 99.4 και την εκπομπή «Μας αφορά» με τον Γ. Μαγκριώτη. «Αυτό που πρέπει να κάνουμε αυτή τη δύσκολη στιγμή είναι κρατήσουμε χαμηλούς τόνους και να προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε την θεσμική αρτιότητα του ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε πάρει απόφαση για την ημερομηνία συνεδρίου αρχές Νοεμβρίου. Δεν θεωρώ ότι μπορούμε να παίζουμε με αυτά τα πράγματα. Δεν έχουμε ακούσει ακόμη πολιτικές προγραμματικές θέσεις. Ελπίζω ότι οι υποψηφιότητες θα έχουν ένα πολιτικό σκεπτικό. Τα προβλήματα του κόσμου δεν εξαρτώνται από τον δικό μας μικρόκοσμο αλλά από την πολιτική κατεύθυνση στην οποία θα πρέπει να ωθήσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό οφείλουμε να κάνουμε», συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση για την απόφαση της ΚΕ, επισήμανε μεταξύ άλλων: «Συμφωνώ με την απόφαση της πλειοψηφίας της ΚΕ, η οποία είπε ότι για σειρά καταστατικών παραβάσεων και πολιτικών επιλογών, η υποψηφιότητα του Στ. Κασσελάκη δεν γίνεται δεκτή για το Συνέδριο. Και το θέμα κλείνει εκεί. Τώρα όσοι τον υποστηρίζουν προσπαθούν να συντηρήσουν το θέμα και ελπίζουν ότι στο συνέδριο μπορεί να ανατραπεί αυτή η απόφαση». Και πρόσθεσε: «Το καταστατικό είναι πολιτικό όχι νομικό κείμενο. Το συνέδριο δεν είναι τακτικό στο οποίο μπορούν να τεθούν τα πάντα. Είναι συνέδριο με συγκεκριμένη θεματική. Ακόμη και να συζητηθεί το θέμα και να γίνει δεκτή η άποψη αυτή, έχει παρέλθει

η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων, που είναι η 24η Οκτωβρίου. Δεν μπορεί να αναβιώσει η προθεσμία αυτή. Το συνέδριο καλείται να επικυρώσει υποψηφιότητες και να ακούσει πολιτικά σκεπτικά… Σαν ανανεωτική αριστερά πάντα ομνύουμε στη λειτουργία των θεσμών».

Ο κ. Ξανθόπουλος αναφερόμενος στο πρόβλημα με το Νοσοκομείο της Δράμας το χαρακτήρισε κορυφαίο αλλά αδιέξοδο ζήτημα, όπως είπε, θέμα καθώς «σε μια πολιτική όπου το ιδιωτικό πριμοδοτείται απέναντι στο δημόσιο και το ΕΣΥ παραμένει απαξιωμένο και υποστελεχωμένο δεν μπορούν να πληρωθούν οι κενές θέσεις ιατρών. Έκανε ο Υπουργός Υγείας νέα προκήρυξη 7 θέσεων γιατρών. Αλλά όταν ο γιατρός θα κάνει 7-8 εφημερίες δεν έρχεται. Πρέπει να γίνουν μαζικές προσλήψεις και να αυξηθούν οι αμοιβές των γιατρών. Και θέλω εδώ να επισημάνω μια λαθροχειρία που έκανε ο κ. Γεωργιάδης. Το Νοσοκομείο Δράμας πράγματι εντάχθηκε στα άγονα και ο Υπουργός μίλησε στη Βουλή, στην ερώτηση που έκανα, για ετήσια αύξηση 7.600 ευρώ στις αποδοχές τους. Αλλά τα χρήματα αυτά είναι προ φόρων και χωρίς κρατήσεις. Στη πράξη είναι τα μισά περίπου, δηλαδή 300 ευρώ το μήνα παραπάνω. Δεν είναι επαρκές κίνητρο που θα αλλάξει τη δυναμική του νοσοκομείου. Δεν θέλω όμως να μεμψιμοιρώ, θα το δούμε στην πράξη», κατέληξε.