ΑΡΘΡΟ

Της Τόλης Καραγιαννίδου – Τσολπίδου

Συνταξιούχου τραπεζικής υπαλλήλου πρώην Α.Τ.Ε.

Καταλαβαίνουμε όλοι μας πως το φθινόπωρο θα έχουμε εκλογές, οπότε πρέπει να φαίνεται η εικόνα που υπάρχει στον πολιτικό μας βίο, για να αποφασίσει σωστά ο κόσμος τι πρέπει να ψηφίσει.

Παραθέτω μόνο 3 στροφές ποιήματος – τραγουδιού και τα συμπεράσματα δικά σας. Μουσική – στίχοι Μπουλασίκη Απόστολου και εκτέλεση από τον ανεπανάληπτο Β. Παπακωνσταντίνου. Τίτλος ΧΑΙΡΕ ΥΠΟΥΡΓΕ.

Χαίρε Υπουργέ της ανεξαρτησίας

Χαίρε Υπουργέ της πατριδογνωσίας

Χαίρε Υπουργέ της μιντιοκρατίας

της έννομης της βίας, της αποικιοκρατίας.

Χαίρε Υπουργέ των ευεργετημένων

Χαίρε Υπουργέ των επιτυχημένων

Χαίρε Υπουργέ των εξαθλιωμένων

των άνεργων, των άστεγων, των αυτοκτονημένων

Χαίρε Υπουργέ με τους ευρω-χαφιέδες

Με παρακρατικούς, στελέχη και λακέδες

Χαίρε Υπουργέ σκυμμένε στις Βρυξέλλες

Υπτίως ασπαζόμενες ποδιές κατουρημένες

Αφιερωμένο σε όλους εκείνους τους αξιωματούχους «Κοινωνικούς Λειτουργούς» που μπορούν να κοιμούνται τα βράδια, που μπορούν να χορταίνουν, που μπορούν να κοιτάζουν τα παιδιά τους στα μάτια, χωρίς ίχνος ντροπής (Σπορ FM).

Προσθέτω: Τόσο επίκαιρο με τόσες αλήθειες!!! Με μια Κυβέρνηση που έσπειρε ανεργία, ακρίβεια, που προωθεί ιδιωτική παιδεία και όχι δημόσια και με αστυνόμευση, με κόστος 30 εκατ. ευρώ, ενώ δεν υπάρχουν καθηγητές, με αμφιθέατρα χωρίς έδρανα, με ελάχιστες φοιτητικές εστίες, χωρίς προσωπικό καθαριότητας ούτε και στα δημοτικά σχολεία. Μια στρατηγική στην Εκπαίδευση προς διασύνδεση με μονοπωλιακούς ομίλους με επιχειρηματικούς όρους.

Στην Υγεία άθλια εμπορευματοποιημένα συστήματα, προς εξαφάνιση η Δημόσια Υγεία. Επίσης ληστεία με τους «κανόνες» από την Κυβέρνηση στην αγορά ενέργειας, απελευθερώνονται τιμές και κέρδη.

Στο φουλ η ανεργία και η εκμετάλλευση, συρρίκνωση του κατώτατου μισθού από τις ανατιμήσεις. Είμαι σίγουρη πως συμφωνείτε μαζί μου, ακόμη και αυτοί που ψηφίζουν Δεξιά. Μήπως να το ξανασκεφθείτε;