ΑΡΘΡΟ

Της Τόλης Καραγιαννίδου – Τσολπίδου

Συνταξιούχου τραπεζικής υπαλλήλου πρώην Α.Τ.Ε.

Ο Μητροπολίτης κ. Συμεών, μιλώντας κατά του κλεισίματος του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ, είπε: Πού είναι η ανθρωπιά; Τι θα απογίνουν τα σπίτια στη ΛΑΡΚΟ, έχει ανθρώπους καρκινοπαθείς μέσα. Έχει παραπληγικούς σε καροτσάκι, πού θα πάνε; Κινδυνεύουν να μείνουν στον δρόμο. Τι θα απογίνουν τα ασθενοφόρα, ιατρείο, λιμάνι, δεξαμενή προπανίου; Ποιος θα φυλάξει τις εγκαταστάσεις; Απευθύνω έκκληση.

Παχυλούς μισθούς έπαιρναν; Κάποιος τους έδινε. Ωραία συνδικαλίζονται οι εργάτες. Δεν ήξερα ότι είναι αμαρτία ο συνδικαλισμός. Αν ρωτάει κάποιος: – Ρε Δέσποτα γιατί ανακατεύεσαι; – Ναι ρε μου πέφτει λόγος, οι εργαζόμενοι είναι παιδιά μου και σαν πατέρας μιλάω, που αγωνιώ, πονάω, καίγομαι…

Μπράβο Δέσποτα. Έντιμα λόγια, έντιμες πράξεις, σκέψεις!

Εγώ βαρέθηκα να ακούω τελευταία… συμπεριφέρεται με αξιοπρέπεια. Ε όχι! Όταν υπάρχει δικαιολογημένη οργή, τα θα πει αξιοπρέπεια; Όταν υπάρχει θυμός γιατί σου στέρησαν τα παιδιά του, τι να την κάνεις την αξιοπρέπεια; Όταν υπάρχει σπαραγμός, πόνος ψυχής, απόγνωση, η φυσιολογική αντίδραση (λένε οι ψυχολόγοι) είναι η βίαιη έκφραση συναισθημάτων. Και πρέπει να υπάρχει για να τιμωρηθούν κάποιοι, όπως τους αξίζει. Αυτός που έχασε παιδί, δεν έχει τι άλλο να χάσει… Η ανοχή μέχρι ενός σημείου και η ευπρεπής υπερηφάνεια είναι η διαμαρτυρία με οποιαδήποτε μορφή και που όλοι θα δικαιολογήσουν. Άσε πού ούτε πρέπει να ενδιαφέρει τον πονεμένο άνθρωπο για το τι θα πουν. Τι να τον κάνεις τον σεβασμό όλων, όταν εσύ θα πονάς και αυτοί θα ζουν κανονικά με χαρές και γλέντια, όχι πληγωμένοι. Αλλά τι είπε ο Νεοδημοκράτης Μ. Ταμήλος; Δεν θα πάρουμε μαντήλια να κλαίμε συνέχεια τα Τέμπη. Άλλωστε αυτό είναι ένα μπαγιάτικο θέμα, είπε η Νεοδημοκράτισσα Βουλευτής Σ. Βούλτεψη. Βαρεθήκαμε να λέμε συλλυπητήρια, είπε ο Νεοδημοκράτης Ν. Ρωμανός. Τι είπε η ανώτατη δικαστικός Γεωργία Αδειλίνη; Γονείς συνεχίστε τη ζωή σας!

Ντροπή για όλους αυτούς και τα λεγόμενά τους. Υπάρχει θεία δίκη! Τότε δεν θα τους λυπάται κανείς! Έρχονται και Ευρωεκλογές. Προσοχή συμπολίτες μου στην ψήφο σας… Η τιμωρία πρέπει να είναι αμείλικτη.