Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας προέτρεψε σήμερα τους πολίτες να περάσουν τα φετινά Χριστούγεννα σε στενό οικογενειακό κύκλο και τους κάλεσε να περιμένουν με σύνεση και υπομονή για τον εμβολιασμό.

Μιλώντας για την επιχείρηση του εμβολιασμού έκανε λόγο για ένα τεράστιο πρότζεκτ που ποτέ στο παρελθόν δεν έχει ξαναοργανωθεί σε τέτοιο βαθμό και σε τέτοιο χρονοδιάγραμμα.

Εργαζόμαστε όλοι πυρετωδώς για να πετύχουμε σε αυτή την προσπάθεια ανέφερε και πρόσθεσε ότι μπορεί να υπάρξουν μικρά λάθη και αστοχίες, αλλά θα τα καταφέρουμε βήμα- βήμα.

Ανέφερε ότι σταδιακά θα αυξάνονται και οι ποσότητες του εμβολίου και κάλεσε τον κόσμο με σύνεση και υπομονή να περιμένει τη σειρά του.

Αν αγαπάτε του συνανθρώπους σας είπε ο κ.Κικίλιας πρέπει να μειωθούν στο μίνιμουμ οι συνευρέσεις.

Ο υπ. Υγείας έκανε γνωστό ότι στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων για τον κορονοϊό προστίθεται από εδώ και πέρα ο καθηγητής ψυχιατρικής Βασίλης Παντελεήμων Μποζίκας, διευθυντή της β’ Ψυχιατρικής Κλινικής του ΑΠΘ.

Όπως είπε ο κ. Κικίλιας σε αυτή την εποχή όπου υπάρχει τεράστια ψυχολογική πίεση πιστεύουμε ότι χρειάζεται μεγαλύτερη στήριξη για αυτό και διευρύνεται η επιτροπή και αυξάνεται ο προϋπολογισμός για υπηρεσίες ψυχικής υγείας.

Πηγή: ert.gr