ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΡΑΜΑΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ (I.P.A.) ΠΑΡΕΙΧΑΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Κατά τη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Δράμας, στο 15ο Δημοτικό Σχολείο, ένστολοι Αστυνομικοί και εθελοντές της Τοπικής Διοίκησης Δράμας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (I.P.A.) επισκέφθηκαν το χώρο και τα περίπου 120 παιδιά από Α’ έως ΣΤ’ τάξη είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για ζητήματα που αφορούν το ρόλο της Αστυνομίας, καθώς και για θέματα οδικής ασφάλειας, ακούγοντας, τα όσα χρήσιμα και ενδιαφέροντα πράγματα τους είπαν οι ένστολοι Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Δράμας, οι Δικυκλιστές Τροχονόμοι του Τμήματος Τροχαίας Δράμας, καθώς και οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.. Παράλληλα, μοιράστηκαν σε όλα τα παιδιά Σχολικά Προγράμματα, καθώς και Φυλλάδια Ζωγραφικής με σήματα του Κ.Ο.Κ. Οι μικροί μαθητές έλαβαν χρήσιμες πληροφορίες για την καθημερινότητά τους, όπως π.χ. πώς πρέπει να διασχίζουμε ένα δρόμο, ενημερώθηκαν για τη χρήση ζώνης ασφαλείας και κράνους, ενώ είχαν την ευκαιρία και να ανέβουν στις μηχανές ή να επιβιβαστούν στα οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όπως αναφέρεται από πλευράς Ι.Ρ.Α. Δράμας: «Ήταν πραγματικά μια ξεχωριστή εμπειρία η επικοινωνία αυτή με τα μικρά παιδιά. Θα θέλαμε να εκφράσουμε Δημόσια τις ευχαριστίες μας στην υπεύθυνη του προγράμματος κ. Μωϋσιάδου Τασούλα, αλλά και σε όλους τους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στο θερινό αυτό πρόγραμμα του Δήμου, όχι μόνο γιατί μας προσκάλεσαν και μας παρείχαν μια άψογη φιλοξενία και συνεργασία, αλλά κυρίως για το σημαντικό έργο που προσφέρουν στους εργαζόμενους γονείς και τα παιδιά τους μέσα στο κατακαλόκαιρο».