ΑΡΘΡΟ

Της Τόλης Καραγιαννίδου – Τσολπίδου

Συνταξιούχου τραπεζικής υπαλλήλου πρώην Α.Τ.Ε.

Ο αρθρογράφος μοιράζεται απόψεις, σκέψεις, τοποθετήσεις σε θέματα, γράφει προσωπικά βιώματά του, ενώ μπορεί να αναζητάει και απόψεις άλλων.

Μπορεί να έχει και γραπτό διάλογο, αφού τα άρθρα του διαβάζονται από πολλούς, πόσο μάλλον όταν ο έντυπος τύπος έχει πολλούς αναγνώστες.

Ο τρόπος γραφής του μπορεί να είναι αιχμηρός και θα είναι πετυχημένος ο αρθρογράφος, όταν κεντρίζει το ενδιαφέρον των αναγνωστών από τις πρώτες λέξεις, μα και από τον τίτλο του άρθρου του.

Οι επισημάνσεις του σε κάποια γεγονότα πρέπει να εμπνέουν δράση και γενικά πρέπει να είναι 110% ευχαριστημένος για αυτά που γράφει. Σημαντικό το να ξέρει από «πρώτο χέρι» τα γεγονότα που με σαφήνεια γράφει. Μάλιστα από μια πρόταση που θα ακούσει ή διαβάσει να μπορεί να γράψει ένα ολοκληρωμένο άρθρο.

Για μένα το «λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν», ώστε να είναι περιεκτικός, γράφοντας τα πάντα μέσα σε μικρό άρθρο, ώστε να μην κουράζει τον αναγνώστη ή να διαβάσει τα μισά… Πρέπει να προβληματίσει τον αναγνώστη για αλλαγή απόψεών του, με την ανάγκη ανατροπής σε κάτι που πίστευε παλαιότερα και να ανασκευάσει τις απόψεις του.

Ο οργανωτής είναι υπεύθυνος εκδηλώσεων για διοργάνωση σε δραστηριότητες για ποικίλους σκοπούς (εορταστικούς, επετειακούς, διαμαρτυρίας, ανταλλαγής απόψεων). Και τι κρίμα! Όταν παρευρίσκονται πάντα τα ίδια και τα ίδια λίγα άτομα και δεν ακούγεται η ΦΩΝΗ και παραπέρα.

Ο αρθρογράφος λοιπόν κάνει τη διαφορά, αφού διαβάζεται από πολλά άτομα με διαφορετικές πεποιθήσεις, ώστε να ενημερωθεί και να υπάρξει αντίδρασή του, που μπορεί να είναι θετική.

Οι πολλές εκδηλώσεις και το να τιμούμε γεγονότα, άτομα, καλό είναι, για να μαθαίνουν όσοι δεν γνωρίζουν, αλλά καλό είναι και να υπάρχει «μπόλικο» κοινό. Έτσι αλλάζουν καταστάσεις…

Ο νοών νοείτω.