Οι έλεγχοι από τις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού είναι καθημερινοί, ενώ σε ημερήσια βάση ανακοινώνονται και τα αποτελέσματα αυτών. Μάλιστα, δίνονται στη δημοσιότητα και συγκεκριμένα περιστατικά επιβολής προστίμων είτε για ιδιωτικές συναθροίσεις είτε για παραβάσεις από καταστήματα που δεν πρέπει να λειτουργούν.

Στο πλαίσιο αυτό, έγινε γνωστό πως την Κυριακή 7 Μαρτίου 2021, συνελήφθη ιδιοκτήτης επιχείρησης αναψυχής και επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη και από 600 ευρώ σε 9 πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης και μη τήρηση απόστασης.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το συγκεκριμένο περιστατικό αφορά τη Δράμα και συγκεκριμένα ομάδα ατόμων που επέλεξε να παρακολουθήσει σε κατάστημα εστίασης τον ποδοσφαιρικό αγώνα ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και στον Άρη. Τελικά, επενέβη η Αστυνομία, ακολούθησε η διαδικασία επιβολής προστίμων και αποδείχτηκε πως η παρακολούθηση του αγώνα ήταν πολύ ακριβή για τη συγκεκριμένη ομάδα ατόμων.

 

Το μπρόκολο

 

 

Από τις 16 Μαρτίου εμβολιαστικό κέντρο για τον κορωνοϊό θα λειτουργεί και στο Κέντρο Υγείας του Κ. Νευροκοπίου, όπου οι πολίτες της περιοχής, μετά το κλείσιμο ραντεβού, θα έχουν τη δυνατότητα εμβολιασμού.

Πρόκειται για το πέμπτο εμβολιαστικό κέντρο στο Νομό, μετά από αυτά που λειτουργούν στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας και στα Κέντρα Υγείας Δράμας, Προσοτσάνης και Παρανεστίου.

Όσον αφορά τον εμβολιασμό του πληθυσμού του Νομού Δράμας, σύμφωνα με τα στοιχεία που υπήρχαν στη σχετική πλατφόρμα, μέχρι την Δευτέρα 8 Μαρτίου, έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 8.925 εμβολιασμοί, εκ των οποίων οι 5.808 αφορούν την πρώτη δόση του εμβολίου και 3.117 και την δεύτερη.

 

Το κουνουπίδι

 

 

Διαδικτυακή εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας διοργάνωσε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τη Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τιμήθηκαν 7 γυναίκες της Περιφέρειας, μεταξύ των οποίων και η κ. Δέσποινα Ευαγγέλογλου, Ιατρός Μικροβιολόγος – Βιοπαθολόγος, από τη Δράμα.

Τιμήθηκαν ακόμη η κ. Πηνελόπη Καμπάκη – Βουγιουκλή, Καθηγήτρια Γλωσσολογίας και Κοσμήτορας της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του ΔΠΘ, η οποία ήταν κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης, καθώς και οι Μαρία Πανοπούλου, Ιατρός, καθηγήτρια Μικροβιολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Μουμπετζέλ Εμίν, Ιατρός γυναικολόγος – μαιευτήρας – Κομοτηνή, Χρυσάνθη Χρυσοχοΐδη, Μαθήτρια Β’ Τάξης Γενικού Λυκείου Κομοτηνής, Εριφύλη Παπαδοπούλου, Νοσηλεύτρια Γεν. Νοσοκομείου Ξάνθης και Βασιλική Ξανθοπούλου, Νηπιαγωγός – Ποταμιά Θάσου.

 

Το παντζάρι

 

 

Μεταξύ 15 Νοεμβρίου και 15 Δεκεμβρίου 2022 θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη των νέων διοικήσεων των Επιμελητηρίων σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Η θητεία των εκλεγμένων οργάνων διοίκησης των Επιμελητηρίων παρατείνεται μέχρι τις επόμενες εκλογές. Η τροπολογία κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου για τις δημόσιες συμβάσεις και ψηφίστηκε.

Η αναβολή των εκλογών στα Επιμελητήρια της χώρας κατά ένα έτος, όπως έχει δηλώσει Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Αδωνις Γεωργιάδης, ήταν αναγκαία καθώς «μέσα σε συνθήκες πανδημίας, το να ξεκινήσει τώρα η προεκλογική περίοδος στα εμπορικά επιμελητήρια της χώρας, είναι εντελώς παράλογο, δεν είναι αυτή η στιγμή, άρα θα έχουμε αναβολή των εκλογών για ένα έτος».

Επίσης με την τροπολογία υπήρξε και μια τροποποίηση ως προς τις θητείες των Προέδρων των Επιμελητηρίων. Προβλέπεται ότι μπορεί να υπάρξει επανεκλογή Προέδρου για μια φορά. Δηλαδή δύο πλήρεις θητείες. Δεν περιλαμβάνεται και δεν προσμετράται για την εκλογή Προέδρου, θητεία διανυθείσα από εκλογή σε αντικατάσταση, για οποιοδήποτε λόγο, του αρχικά εκλεγμένου Προέδρου, ανεξάρτητα της διάρκειας αυτής.

 

Το μαρούλι

 

 

Έφτασε – φτάνει ο μήνας Απρίλιος που είναι ο πιο κομβικός για την πανδημία, τους εμβολιασμούς και με ό,τι συνακόλουθο και όποιες παρενέργειες ακολουθούν αυτή την πανδημία. Το εμβολιαστικό πλάνο – πρόγραμμα θέλει όσοι εμβολιάστηκαν έως τώρα, μέσα στον Απρίλη να πάει επί 2 και φυσικά μιλάμε για τη χώρα μας.

Η μια οπτική λέει ότι τα νούμερα δεν θα βγούνε γιατί όπου μεταρρυθμίσεις και τα συναφή θα «απαντήσουν» οι λάτριες των εγκυκλίων και των συναρμοδιοτήτων της ελληνικής γραφειοκρατίας. Το αντίπαλο δέος είναι το «κράτος» των μεταρρυθμίσεων και της εφαρμογής της e-δράσης. Δύο κόσμοι σε μια χώρα θα είναι ο Απρίλιος και το εμβολιαστικό πρόγραμμα που πλέον δεν χωράει άλλες αναβολές.

Και όλα τα παραπάνω είναι στο μεγάλο ευρωπαϊκό κάδρο της καθυστέρησης και των φαρμακευτικών – κερδοσκοπικών παιχνιδιών που απέδειξαν ότι οι μηχανισμοί διαχείρισης της πανδημίας έχασαν χρόνο και φυσικά… ζωές.

 

Η ρόκα