Η όποια κανονικότητα της Ευρώπης κατά πόσο ισχύει στην Ανατολία του Ταγίπ Ερντογάν, τώρα πλέον πέρασε στην καθημερινή σκέψη και έκφραση των θεσμικών οργάνων τόσο της Ευρώπης όσο και πέραν του Ατλαντικού.

Ο δρόμος και η πορεία στο Νέο-οθωμανισμό ήταν γεγονός, απλώς η ενέργεια με την Αγία Σοφία απέδειξε ότι η «ευρωπαϊκή» πόλη της Κωνσταντινούπολης δεν εμπνέει και δεν είναι αποδεκτή από τους Σουνίτες της Ανατολής.

Η κοσμικότητα, της όποιας Δημοκρατίας του Ατατούρκ, «έσβησε» νομοτελειακά με την υπογραφή του πανίσχυρου Προέδρου Ερντογάν. Είναι εσωτερικό θέμα μόνο της Τουρκίας άραγε η παγκόσμια κληρονομιά της Αγιάς Σοφιάς, το κτήριο θα παραδοθεί για χρήση τζαμιού, το πνεύμα όμως ποτέ. Και εδώ η υπεροχή των κατασκευαστών από τους κληρονόμους είναι πέρα από επιδιώξεις και υπολογισμούς.

Η «στροφή» της Τουρκίας είναι ολοκληρωτική και χωρίς πισωγύρισμα. Αν θέλει να ονομάζεται «Δημοκρατία» και όχι «Χαλιφάτο», οι πράξεις θα το καταδείξουν και όχι οι αυτό-ανακηρύξεις.

 

Ο δυόσμος

 

 

Αναφορικά με τον ένα χρόνο διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, καθώς και με τον θετικό αντίκτυπο της Κυβέρνησης στην περιοχή της Δράμας, μίλησε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μπλούχος, στον Flash 99.4 και στην εκπομπή «Απλά Επικίνδυνοι».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ήταν ένας χρόνος δύσκολος, ενώ ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. Το πρώτο εξάμηνο η χώρα κατάφερε και κέρδισε αυτά που είχε χαμένα τα τελευταία δέκα χρόνια και κυρίως την τελευταία πενταετία, και εννοώ την αξιοπιστία και τη σοβαρότητά της, και την οικονομική ανάκαμψη».

Προσέθεσε μάλιστα πως οι χειρισμοί της Κυβέρνησης στα σοβαρά ζητήματα των ελληνοτουρκικών και της έξαρσης του κορωνοϊού, αποτέλεσαν έκπληξη για τα κόμματα της αντιπολίτευσης. «Είχαμε ένα δύσκολο δεύτερο εξάμηνο, αλλά η Κυβέρνηση απέδειξε ότι μπορεί να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες και τις ιδιαίτερες προκλήσεις με σοβαρότητα. Αυτή είναι η ουσιαστική έκπληξη για τα άλλα κόμματα».

Ερωτηθείς σχετικά με τη συμβολή της Κυβέρνησης στην επίλυση σημαντικών ζητημάτων που ταλάνιζαν τη Δράμα, ο Βουλευτής τοποθετήθηκε ως εξής: «Το θετικό αποτύπωμα της Κυβέρνησης στη Δράμα είναι δεδομένο. Είναι κεντρική απόφαση ότι μέχρι και στην πιο ακριτική περιοχή η Κυβέρνηση θα αφήνει θετικό αποτύπωμα. Ενδιαφέρεται για όλη την επικράτεια. Έχουν δρομολογηθεί λύσεις για χρονίζουσες παθογένειες της περιοχής μου. Για παράδειγμα, προσφάτως έγινε η παράδοση – παραλαβή των φυλακών Νικηφόρου από τις Κτιριακές Υποδομές στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη».

Όπως δήλωσε ο Βουλευτής, το σωφρονιστικό κατάστημα θα δημιουργήσει περίπου 250 νέες θέσεις εργασίας στη Δράμα, που μαστίζεται από την ανεργία. «Πρέπει να πάμε μπροστά σε όλα τα επίπεδα», σημείωσε.

Ο ίδιος μίλησε και για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο Νομό, αναφέροντας το εξής: «Στη Δράμα δραστηριοποιούνται πολλές και υγιείς επιχειρήσεις. Η Δράμα είναι ίσως ο πρώτος Νομός όσον αφορά το εξαγωγικό φορτίο στον τομέα των μαρμάρων. Αυτές οι επιχειρήσεις άντεξαν στον χρόνο της διαχείρισης της κρίσης. Και όχι μόνο άντεξαν, κάποιες έχουν κάνει και επεκτάσεις. Όλες αυτές οι επιχειρήσεις περιμένουν το έδαφος που έφτιαξε η κυβέρνησή μας για να εκτιναχθούν σαν ελατήριο».

Τέλος, αναφερθείς στην έξαρση του κορωνοϊού, δήλωσε με εμφατικό ύφος πως «Οφείλουμε να διασφαλίσουμε την υγεία και την ασφάλεια. Πρέπει να είμαστε πολύ επιφυλακτικοί και κατάλληλα προετοιμασμένοι».

 

Η ρίγανη

 

 

Την πόλη της Δράμας επισκέφθηκε την Τρίτη 7 Ιουλίου 2020, η κ. Μαρία Αντωνίου, Επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, κατόπιν πρόσκλησης από την εταιρεία F.H.L. Η. Κυριακίδης Μάρμαρα & Γρανίτες Α.Β.Ε.Ε.

Για την επίσκεψή της στη Δράμα, κατά τη διάρκεια της οποίας συνοδευόταν από τον Πρόεδρο της ΔΕΕΠ Δράμας (πρώην ΝΟΔΕ) κ. Αλέξανδρο Γεωργιάδη, η κ. Αντωνίου ανέφερε: «Είχα τη χαρά, κατόπιν προσκλήσεως, να επισκεφτώ μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες που δραστηριοποιείται στην εξόρυξη, επεξεργασία και εμπόρια μάρμαρων και γρανιτών, την F.H.L. Η. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ Μάρμαρα & Γρανίτες Α.Β.Ε.Ε. με έδρα την Δράμα. Ξεναγήθηκα στις εγκαταστάσεις και είδα από κοντά το έργο που παράγεται σε παγκόσμιο επίπεδο. Μερικά μόνο από τα έργα που ανέλαβε η συγκεκριμένη εταιρεία είναι το Μεγάλο Τζαμί του Άμπου Ντάμπι, το Εθνικό Κοινοβούλιο και Συνεδριακό Κέντρο στην Τασκένδη του Ουζμπεκιστάν και οι προσκυνηματικοί τόποι στη Μέκκα και τη Μεδίνα της Σαουδικής Αραβίας. Παρακολούθησα από κοντά όλη τη διαδικασία που λαμβάνει χώρα μένοντας εντυπωσιασμένη από τον τρόπο λειτουργίας και τις συνθήκες εργασίας. Η Κυβέρνηση του Κυριακού Μητσοτάκη βρίσκεται δίπλα στον κλάδο των μαρμαροτεχνιτών δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες ανάπτυξης και άσκησης της επιχειρηματικής δραστηριότητας προκειμένου να αντέξει και να μπορεί να ανταπεξέλθει σε ένα σύγχρονο ανταγωνιστικό περιβάλλον».

 

Το θυμάρι