Όλα τα κόμματα «επενδύουν» στο συναίσθημα και στην όποια παροχολογία με επίκληση την κοινωνική ευαισθησία, ξέροντας ότι ακουμπούν ένα υπογάστριο της λεγόμενης απροσδιόριστης ψήφου. Είναι κανόνας στην πολιτική επικοινωνία να έχει άλλοθι για την ευαισθησία ως προς τις ευπαθείς ομάδες. Στην πράξη σήμερα στο πρόσφατο παρελθόν οι πομπώδεις εξαγγελίες άραγε πόσες μεταφράστηκαν σε δράσεις και πράξεις;

Ας είμαστε πραγματιστές, όσο η όποια κοινωνική ευαισθησία «εξυπηρετεί», είναι αποδεκτή, όταν όμως είναι εκτός των όποιων τιθέμενων ορίων, τότε επέρχεται αθόρυβα το σχετικό ψαλίδισμα.

Κοινωνική ευαισθησία αλά καρτ δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο και όμως εφαρμόζεται κατά κανόνα παντού. Από Δεξιούς, Κεντρώους και Αριστερούς, γνήσιους ή γιαλαντζί, οπότε είναι θέμα timing και όχι γενικής εφαρμογής.

Υπάρχει η επικοινωνιακή κοινωνική ευαισθησία και η πραγματική, αυτή που εφαρμόζεται κατά περίπτωση, ανάλογα πότε και πως εξυπηρετείται το μομέντουμ της πολιτικής και κομματικής ανάγκης. Κοινώς, άλλαξε ο Μανωλιός…

 

Το λεμόνι

 

 

Τις εξαιρετικές ικανότητες στο τραγούδι της Δημάρχου Παρανεστίου κ. Αλίκης Σωτηριάδου είχαν τη δυνατότητα να αντιληφθούν όλοι όσοι παραβρέθηκαν στην κεντρική εκδήλωση της φετινής «Δραμοινογνωσίας», στην κεντρική πλατεία της Δράμας, το απόγευμα της Παρασκευής 25 Μαΐου 2018.

Η κ. Σωτηριάδου, ολοκληρώνοντας το χαιρετισμό της, τραγούδησε από μικροφώνου, α καπέλα χωρίς συνοδεία μουσικής, στίχους από ένα τραγούδι για το κρασί που, όπως σημείωσε, έλεγε ο πατέρας της. Συγκεκριμένα, η Δήμαρχος Παρανεστίου τραγούδησε άψογα τους εξής στίχους: «Πιες γλυκό κρασί, δεν είν’ ντροπή, μην σε μέλλει ο κόσμος τι θα πει», λαμβάνοντας το ζεστό χειροκρότημα του κοινού.

 

Η ελιά

 

 

Ένας παλιός γνώριμος της Δράμας, ο πρώην Βουλευτής του Πα.Σο.Κ. (και Ανεξάρτητος για ένα χρονικό διάστημα) κ. Χρήστος Αηδόνης φαίνεται ότι πραγματοποιεί ένα μεγάλο όνειρό του, καθώς η πρώτη του μουσική δουλειά με τίτλο «Απολογισμός» ξεκίνησε ήδη να κυκλοφορεί!

Ο κ. Αηδόνης υπογράφει τη μουσική του δίσκου, ενώ κορυφαίοι Έλληνες τραγουδιστές ερμηνεύουν μελοποιημένα ποιήματα του μεγάλου Κύπριου πολιτικού Βάσου Λυσσαρίδη. Μεταξύ άλλων στον «Απολογισμό» συμμετέχουν οι Παντελής Θαλασσινός, Μανώλης Μητσιάς, Σταμάτης Κόκοτας, Γιώργος Νταλάρας, Μπάμπτης Τσέρτος.

Ο ίδιος ο κ. Αηδόνης σε σχετική ανάρτησή του στο facebook ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «ένα μεγάλο όνειρο έγινε πραγματικότητα» και πρόσθεσε: «είναι η αρχή μιας νέας διαδρομής αλλά και μιας νέας πρόκλησης».

 

Το χρυσάνθεμο

 

 

Τη σελίδα της στο facebook απέκτησε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, εγκαινιάζοντας μια εναλλακτική μορφή επικοινωνίας, χρηστικής ενημέρωσης και αλληλεπίδρασης με τις τοπικές κοινωνίες και τους πολίτες, με τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (social media).

Η σελίδα είναι δημόσια και μπορεί να αναζητηθεί από τους χρήστες του facebook στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.facebook.com/gadpanmakthrakis/

Στη συγκεκριμένη σελίδα, ο κάθε χρήστης έχει την δυνατότητα να εντοπίσει αναρτήσεις με αστυνομικό και ευρύτερο κοινωνικό ενδιαφέρον, που αφορούν κυρίως την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αλλά και την υπόλοιπη χώρα.

Οι αναρτήσεις, οι οποίες συνοδεύονται από φωτογραφίες και βίντεο, περιλαμβάνουν ειδήσεις, χρηστικές συμβουλές, δράσεις της Αστυνομίας και θέματα που σχετίζονται με την καθημερινή προσφορά του αστυνομικού στους πολίτες και τις τοπικές κοινωνίες.

Τη διαχείριση του λογαριασμού έχει αναλάβει το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων και Ενημέρωσης Δημοσιογράφων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σύμφωνα με την πολιτική της Ελληνικής Αστυνομίας στα social media.

Επισημάνεται ότι η σελίδα δεν παρακολουθείται όλο το 24ώρο, γι’ αυτό το λόγο παρακαλούνται οι πολίτες να απευθύνονται στα τηλέφωνα επικοινωνίας της Ελληνικής Αστυνομίας και ιδίως στον τριψήφιο τηλεφωνικό αριθμό 100, όσον αφορά θέματα επιχειρησιακής ανταπόκρισης και συμβάντα, που χρήζουν άμεσης αστυνομικής συνδρομής.

 

Το ζουμπούλι

 

 

Η συγκεκριμένη χρονική περίοδος (τέλη Μαΐου και αρχές Ιουνίου) την οποία διανύουμε έχει ταυτισθεί τα τελευταία χρόνια στην περιοχή της Δράμας με έντονες και ξαφνικές βροχοπτώσεις κατά τη διάρκεια ημερών που καταγράφονται ταυτόχρονα και υψηλές σχετικά θερμοκρασίες με ηλιοφάνεια.

Χαρακτηριστικό του άστατου καιρού αυτή την εποχή είναι ότι την περασμένη Παρασκευή 25 Μαΐου σημειώθηκαν και χαλαζοπτώσεις σε διάφορες περιοχές του Νομού, τόσο στα ορεινά (Δήμο Κ. Νευροκοπίου) όσο και στον κάμπο της Δράμας (Δήμοι Δοξάτου και Προσοτσάνης).

 

Η τουλίπα

 

 

Καθήκοντα Δημοτικού Συμβούλου στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δράμας για την παράταξη «πόλη+ζωή» στη θέση του εκλιπόντος Θέμη Ρεμόντη ανέλαβε ο κ. Χρήστος Κιοσσές, γνωστός και ως «Καίσαρας».

 

Το νούφαρο