Μπήκαμε ουσιαστικά σε προεκλογική περίοδο εν μέσω της όποιας αποσυμφόρησης από το pressing των Μνημονίων. Αυτά είναι μέρος των επικοινωνιακών τεχνασμάτων και των αναγκών της.

Η πραγματικότητα είναι ακόμη σκληρή, το Berlin δεν ασπάζεται χαλαρότητες και τα συναφή.

Έτσι, τέλος 2018 υπάρχει η «ρήτρα» για νέες μειώσεις – προσαρμογές των συντάξεων και φυσικά αυτά για προεκλογική περίοδο είναι πραγματική νάρκη. Οι διεθνείς αναλυτές για την Ελλάδα «παίζουν» εκατοντάδες επενδύσεων μετά το γεγονός που περιμέναμε εδώ και μια δεκαετία.

Η χώρα βγαίνει από ένα 10ετές μαρτύριο, αν όμως και μετά από αυτό επικρατήσουν μέθοδοι και πρακτικές προ κρίσης, θα είναι ευθεία βολή κατά της κοινωνίας και των στηριγμάτων που «κράτησαν» μετά από σκληρές περικοπές – προσαρμογές.

Για αυτό προσοχή στους τάζοντες…

 

Το κρεμμύδι

 

 

Το Κ.Κ.Ε. συμπληρώνει το 2018 100 χρόνια ζωής και σε όλη την Ελλάδα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις, με τις οποίος κορυφώνεται ο εορτασμός για τον έναν αιώνα ιστορίας. «Σε όλη την Ελλάδα, σε πόλεις, χωριά, γειτονιές, εργασιακούς χώρους και κλάδους, έχει ξεκινήσει ήδη η πολιτική – πολιτιστική δραστηριότητα για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων του ΚΚΕ. Είναι η κορύφωση του μεγάλου εορτασμού για τον έναν αιώνα αγώνων και θυσιών που φεύγει, για τον νέο που ξεκινάει», αναφέρεται χαρακτηριστικά από πλευράς Κ.Κ.Ε..

Μάλιστα, στο πλαίσιο του εορτασμού ιδιαίτερο συμβολισμό δίνει ο αριθμός 100, καθώς ο σχεδιασμός των εκδηλώσεων έχει ως γενικό τίτλο «100 εκδηλώσεις σε 100 πόλεις για 100χρονα του Κ.Κ.Ε.».

Ήδη οι σχετικές εκδηλώσεις έχουν ξεκινήσει από τον Απρίλιο, ενώ αναμένεται να πυκνώσουν το Μάιο και τον Ιούνιο. Σκοπός από πλευράς του Κ.Κ.Ε. είναι οι συγκεκριμένες δράσεις, αλλά και αυτές που θα ακολουθήσουν και θα κορυφωθούν μέχρι το τέλος του χρόνου, «να φωτίσουν τη λύση που προτείνει το Κ.Κ.Ε. στη σημερινή βαρβαρότητα»

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στο πλαίσιο των 100 εκδηλώσεων του Κ.Κ.Ε., θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση και στη Δράμα, στις 20 Μαΐου, με θέμα «Ο αντικομμουνισμός από την εξέγερση της Δράμας έως σήμερα, με όχημα το “Μακεδονικό” ζήτημα».

 

Το σιτάρι

 

 

Νέα επιστολή προς τους Δήμους που δεν έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία οικιστικών περιγραμμάτων στους δασικούς χάρτες απέστειλε ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Σωκράτης Φάμελλος, καθώς η σχετική προθεσμία λήγει στις 15 Μαΐου και δεν προβλέπεται να δοθεί νέα παράταση.

Παραλήπτες της επιστολής του κ. Φάμελλου στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι 13 Δήμοι. Ανάμεσά τους και ο Δήμος Κ. Νευροκοπίου, μαζί με τους Δήμους Αβδήρων, Αρριανών, Δισυμοτείχου, Θάσου, Μαρώνειας – Σαπών, Μύκης, Νέστου, Ξάνθης, Ορεστιάδας, Σαμοθράκης, Σουφλίου και Τοπείρου.

Στην επιστολή ο Αναπληρωτής Υπουργός διευκρινίζει προς τους Δήμους ότι η υποχρέωσή τους αυτή ξεκίνησε πριν δύο χρόνια, έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί στα τέλη του 2016 και παρόλα αυτά έχουν δοθεί πολλαπλές παρατάσεις. Άρα για τα όποια προβλήματα που θέτουν οι Δήμοι, υπήρχε ξεκάθαρα επαρκές χρονικό περιθώριο για να αντιμετωπιστούν κατά το προηγούμενο διάστημα. Σε καμία περίπτωση η καθυστέρηση των Δήμων να στείλουν τα στοιχεία δεν μπορεί να αποτελέσει αιτία καθυστέρησης ή μη εφαρμογής των δασικών χαρτών.

Με βάση τα παραπάνω, ο Σωκράτης Φάμελλος τονίζει ότι η αποστολή των στοιχείων αποτελεί, πέρα από νομοθετική και συνταγματική υποχρέωση, εξυπηρέτηση ουσιαστικών αναγκών και δικαιωμάτων των δημοτών τους, τα οποία τίθενται σε αμφισβήτηση σε περίπτωση που δεν ολοκληρώσουν την υποχρέωσή τους, εγκαίρως, στις 15 Μαΐου 2018.

Κατά τα άλλα, ο Σωκράτης Φάμελλος υπενθυμίζει για ακόμα μια φορά ότι σύμφωνα με το νόμο 3889/2010 οριοθετούνται από τους Δήμους τα παρακάτω περιγράμματα:

-Από την Υπηρεσία Δόμησης τα εγκεκριμένα σχέδια πόλης του Δήμου (παρ. 2α άρθρου 23)

-Από την ίδια υπηρεσία τυχόν άλλα σχέδια πόλης του Δήμου (παρ. 2β άρθρου 23)

-Από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου οι οικιστικές πυκνώσεις (παρ. 4 άρθρου 23) μετά από σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Ο Αναπληρωτής Υπουργός κλείνει την επιστολή, για μια ακόμα φορά, ζητώντας από τους Δημάρχους την άμεση ενεργοποίηση των υπηρεσιών τους, καθώς η καταληκτική ημερομηνία της 15ης Μαΐου 2018 είναι καθορισμένη νομοθετικά και δεν τροποποιείται με Υπουργική Απόφαση, ενώ τους ενημερώνει ότι η Γενική Διεύθυνση Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ, το Ελληνικό Κτηματολόγιο και ο ίδιος προσωπικά είναι στη διάθεσή τους για να ολοκληρωθεί αυτό το σημαντικό έργο.

 

Το σκόρδο