Από τη μια η «αναζωπύρωση» του Μακεδονικού και από την άλλη η εξυγίανση των χαρτοφυλακίων των Τραπεζικών Ιδρυμάτων είναι ένα ακόμη δύσκολο μονοπάτι για τη συνύπαρξη Αλέξη – Πάνου. Θα ξεπεράσουν μαζί αυτή την καταιγίδα ή θα πάμε στην αντίληψη μεγάλης μερίδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. περί οριακής αποδοχής των λεγόμενων «βαρίδιων» των ΑΝΕΛ; Υπάρχει μια εσωτερική σύγκρουση τόσο μέσα στα ίδια τα κόμματα και τον τρόπο σκέψης και αντίληψης του ίδιου του κυβερνητικού συνεταιρισμού. Άλλωστε ο χαρακτηρισμός των Γιούνγκερ περί Ακροδεξιάς είναι γνωστός.

Κλείνοντας το σημείωμα, η μεταφορά της συγκέντρωσης από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα και ο παλμός και ο αριθμός (της Θεσσαλονίκης) δεν είχε εκτιμηθεί αναλόγως, οπότε τα δεδομένα συγκέντρωσης των Αθηνών εμπεριέχουν κινδύνους για δράσεις και συμπεριφορές που είναι πέρα των λόγων της πραγματοποίησης της ίδιας της συγκέντρωσης. Οι ακραίοι είναι ακραίοι και δεν μπαίνουν στον τρόπο σκέψης των πολλών και η συγκέντρωση της Αθήνας κρύβει παγίδες…

 

Το μανταρίνι

 

 

 

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018, το σώμα αποφάσισε να τροποποιήσει προηγούμενη απόφασή του σχετικά με τη μείωση δημοτικών τελών σε ευάλωτες ομάδες δημοτών, εντάσσοντας πλέον σε αυτή την κατηγορία και τις τρίτεκνες οικογένειες. Έτσι, μετά τους άπορους, τους πολύτεκνους και τα ΑμεΑ μείωση κατά 50% στα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού μπορούν να απολαμβάνουν και οι τρίτεκνοι. Όπως ειπώθηκε κατά τη συνεδρίαση, σε όλη τη διάρκεια του έτους μπορούν να κατατίθενται σχετικές αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους, ενώ ενδεχομένως μετά από κάποιο χρονικό διάστημα να τεθούν και εισοδηματικά κριτήρια για το ποσοστό της έκπτωσης σε κάθε δικαιούχο.

 

Το ακτινίδιο

 

 

 

Στην ίδια συνεδρίαση, κατά τη διάρκεια συζήτησης των προημερησίας διάταξης θεμάτων, έγινε γνωστό ότι άγνωστος ή άγνωστοι έκλεψαν τον ηλιακό συλλέκτη από παλλόμενο φανάρι στην οδό Υψηλάντη, κάθετο της οδού Ιουστινιανού.

Τα παλλόμενα φανάρια τοποθετήθηκαν πριν από λίγο καιρό σε δρόμους έξω από σχολικά συγκροτήματα, αλλά και στις καθέτους της οδού Ιουστινιανού, όπου σημειώνονταν το τελευταίο χρονικό διάστημα αρκετά τροχαία ατυχήματα. Μάλιστα, για την τοποθέτηση των φαναριών ο επικεφαλής της παράταξης «πόλη+ζωή» κ. Μιχάλης Μλεκάνης εξέφρασε τα συγχαρητήριά του προς τη Δημοτική Αρχή, γιατί κατάφερε να ξεπεράσει τις αντιρρήσεις που είχαν εκφραστεί στο παρελθόν από τις υπηρεσίες του Δήμου.

 

Ο ανανάς

 

 

 

Στη συνέχεια της τοποθέτησής του, ο κ. Μλεκάνης επεσήμανε ότι ενδεχομένως θα πρέπει να τοποθετηθούν παλλόμενοι σηματοδότες και στο δρόμο που περνάει έξω από το «Φουσκωτό» γυμναστήριο και το Α.Π.Κ. «Δ. Κραχτίδης». Όπως αναφέρθηκε με το «Φουσκωτό», το 5ο Γυμνάσιο, αλλά και τη λειτουργία νέων σούπερ μάρκετ στην ευρύτερη περιοχή έχει αυξηθεί η κίνηση των οχημάτων από το συγκεκριμένο δρόμο.

Σε διάφορες τοποθετήσεις Δημοτικών Συμβούλων ακούστηκαν προτάσεις τόσο για να κλείσει η δίοδος του δρόμου (ο οποίος είναι δημοτικός, εντός δημοτικής έκτασης) από την μια πλευρά με μπάρα, έτσι ώστε να χρησιμοποιείται μόνο για όσους επιθυμούν να μετακινηθούν στα 2 γυμναστήρια ή να τοποθετηθούν σαμαράκια, για να μειώνουν την ταχύτητά τους οι οδηγοί των διερχόμενων οχημάτων. Πάντως, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γιώργος Παπαδόπουλος ανέφερε πως έχει ετοιμαστεί μελέτη από την Τεχνική Υπηρεσία, ύψους 175.000 ευρώ για την ευρύτερη περιοχή. Μάλιστα, για την προστασία των πεζών που διέρχονται, είτε για να φτάσουν στους χώρους άθλησης είτε γιατί επιλέγουν αυτή τη διαδρομή για περπάτημα και τρέξιμο, θα φτιαχτεί έρεισμα 1 τουλάχιστον μέτρου. Επίσης, ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε ότι θα εξεταστεί και το θέμα της σήμανσης του συγκεκριμένου δρόμου.

 

Το πορτοκάλι

 

Την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018, στις 5 το απόγευμα, θα μεταδοθεί σε επανάληψη το πρώτο μέρος της εκπομπής αφιερωμένης στην βουλγαρική κατοχή της Αν. Μακεδονίας και Θράκης από την «Μηχανή του Χρόνου» στο History Channel στο συνδρομητικό κανάλι OTE TV. Η πρώτη μετάδοση της εκπομπής έγινε το βράδυ της Δευτέρας 29 Ιανουαρίου 2018.

Η εκπομπή ταξίδεψε στις Σέρρες, τη Δράμα και την Καβάλα και κατέγραψε συγκλονιστικές μαρτυρίες. Στην εκπομπή μιλούν άνθρωποι που βίωσαν τη Βουλγαρική κατοχή, ιστορικοί, δημοσιογράφοι, κάτοικοι του Νομού Δράμας.

Η εκπομπή ολοκληρώνεται σε δύο μέρη. Στο επόμενο επεισόδιο γίνεται εκτενής αναφορά στην εξέγερση της Δράμας και το τρομερό ολοκαύτωμα με περισσότερους από 2 χιλιάδες νεκρούς.

 

Το αχλάδι