ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ Π.Α.ΜΕ.)

 

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Δράμας χαιρετίζει όλους τους εκπαιδευτικούς που στήριξαν το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών (ΑΣΕ) και έδωσαν στο ταξικό αγωνιστικό κίνημα τη δυνατότητα να εκπροσωπηθεί στο 18ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ.

Παρά την προσπάθεια εκφυλισμού του συνδικαλιστικού κινήματος από τις παρατάξεις που για χρόνια έχουν την πλειοψηφία στην ΟΛΜΕ και στην ΕΛΜΕ Δράμας, Γενικές Συνελεύσεις που δε γίνονται, ανύπαρκτη ΕΛΜΕ και συνδικαλιστές άφαντοι από τα σχολεία, η ΑΣΕ κατάφερε να αυξήσει τη δύναμή της και να αναδειχθεί σε τρίτη. Ξεσκέπασε τον ρόλο των παρατάξεων του παλαιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΔΑΚΕ- ΣΥΝΕΚ), αλλά και των άλλοτε χειροκροτητών (Παρεμβάσεις) των αντιεκπαιδευτικών πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑ (ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ, συμμετοχή στον εθνικό διάλογο για την παιδεία, μαθητεία…) και τώρα «ασυμβίβαστων αγωνιστών» και «απαρηγόρητα απατημένων».

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Τα αντιλαϊκά μέτρα για 2018 – 2019 και 2020 της τεχνικής συμφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης και των τεχνικών κλιμακίων ΕΕ, ΔΝΤ, ESM και ΕΚΤ και με τη μορφή νομοσχεδίων φτάνει σε λίγες μέρες στη Βουλή.

Συγκεκριμένα:

-Το 2018 νέο «μαχαίρι» στα κοινωνικά επιδόματα (ανεργίας, τέκνων, φτώχειας και φυσικών καταστροφών, στήριξης οικογενειών, θέρμανσης..)

-Από 1.1.2019 στις συντάξεις θα μειωθεί έως και 18% η προσωπική διαφορά.

-Από 1.1.2020 θα μειωθεί το αφορολόγητο όριο στα 5.861.

-Άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές για πέντε από τέσσερις μήνες και ένταξη της Αττικής στις τουριστικές περιοχές.

-Διευκολύνεται η μαζική απόλυση εργαζομένων.

-Νέα μείωση του αριθμού των εργαζομένων με σύμβαση ορισμένου χρόνου.

-Πώληση του 40% των λιγνιτικών μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και του 17% της εταιρείας μέσω του ΤΑΙΠΕΔ.

-Διατηρούνται οι ατομικές και επιχειρησιακές συμβάσεις με απαγόρευση της επεκτασιμότητας των κλαδικών συμβάσεων εργασίας.

Κι όλα αυτά έρχονται να προστεθούν στα μέτρα των προηγούμενων μνημονίων, κατά παραγγελία του ΣΕΒ και του μεγάλου κεφαλαίου, ντόπιου και ξένου, με τη στήριξη διαδοχικά των διάφορων κυβερνητικών σχημάτων και όλων των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, τσακίζοντας τη ζωή κάθε λαϊκής οικογένειας. Γι’ αυτό και οι παρατάξεις που τα στηρίζουν κάνουν την πάπια και αποζητούν τη σιωπηλή αποδοχή, καλλιεργώντας τη μοιρολατρία, την απογοήτευση και την απόσυρση από κάθε αγώνα και διεκδίκηση.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε

Όταν ο ταξικός σου εχθρός παίρνει μέτρα, τότε πρέπει να πάρεις και εσύ μέτρα.

Είναι η ώρα για αγώνα. Τον αγώνα δεν μπορείς να τον αποφύγεις. Θα είναι δύσκολος… Είναι η ελπίδα, είναι η ζωή!

Όλοι στην Πανεργατική Απεργία στις 17 Μάη!

Έχουμε τη δύναμη να τους εμποδίσουμε!