Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, απάντησε σε όσα υποστήριξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τα ελληνικά νησιά τονίζοντας ότι προκαλεί λύπη η στάση που επέλεξε να τηρήσει η Τουρκία.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για ακόμα μια φορά «τράβηξε το σκοινί», προκαλώντας την Ελλάδα με τις δηλώσεις του για τα ελληνικά νησιά. Η Αθήνα απάντησε για ακόμα μια φορά στην Άγκυρα και τον Τούρκο πρόεδρο, δια στόματος του Νίκου Δένδια.

Ο υπουργός Εξωτερικών στο περιθώριο του ταξιδιού του στη Νορβηγία και της συνάντησης με την ομόλογό του, εξήγησε πως η Τουρκία επέλεξε να τηρήσει μια στάση που είναι εκτός κάθε νομικής βάσης και αμφισβητεί ακόμα και την παρουσία της στο ΝΑΤΟ και στον Χάρτη των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

«Λυπάμαι που η Τουρκία επέλεξε αυτή τη στάση. Επιλέγει, αυτή τη στιγμή που το ΝΑΤΟ πρέπει να αναδείξει την ενότητά του απέναντι στην προάσπιση της ειδικής ακεραιότητας της Ουκρανίας, να εκτοξεύει απειλές κατά της Ελλάδας, και αμφισβητεί την ίδια της την παρουσία και τη δέσμευση της με το ΝΑΤΟ και τον Χάρτη των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ΟΗΕ», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Δένδιας.