ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΡΑΜΑΣ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Ανάργυρος Πατακάκης απέδωσε στο γραφείο του την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017 την – καθιερωμένη από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης – υποτροφία, στους τρεις πρώτους της Γ’ Λυκείου που βραβεύτηκαν στον «Διαγωνισμό Βασίλη Ξανθόπουλου» για το έτος 2017. Το χρηματικό έπαθλο των 700, 500 και 300 Ευρώ απονεμήθηκε στους μαθητές Τσιντσιλίδα Δημήτριο (ΓΕΛ Καλαμπακίου), Γκουλέκα Νικόλαο (Μουσικό Λύκειο) και Δήμου Εμμανουήλ (1ο ΓΕΛ) αντίστοιχα.

Από το 1992, ο Σύλλογος Θετικών Επιστημών, σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Δράμας, την ΕΛΜΕ και την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Δράμας, διεξάγει κάθε χρόνο στο 1ο Λύκειο Δράμας, διαγωνισμό στη Φυσική και στα Μαθηματικά για τους μαθητές των τριών τάξεων των Λυκείων όλου του Νομού στην μνήμη του αδικοχαμένου Δραμινού επιστήμονα Βασίλη Ξανθόπουλου.

Οι μαθητές που βραβεύονται κάθε χρονιά, διακρίνονται στην μετέπειτα σταδιοδρομία τους στον επιστημονικό, ερευνητικό και ακαδημαϊκό χώρο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας τόνισε ότι «η πρόοδος στον τομέα της έρευνας και της καινοτομίας αποτελούν προϋπόθεση για να εξέλθει ο τόπος από την οικονομική κρίση και να πορευτεί με στέρεα θεμέλια στο μέλλον».