«Οι υποκλοπές βάλλουν κατά του πυρήνα του κράτους δικαίου. Δεν είναι τυχαίο το σύνθημα μας Δικαιοσύνη παντού. Το τοξικό κλίμα το δημιουργεί η κυβέρνηση με τις παρακολουθήσεις», τόνισε ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Βουλευτής Δράμας Θεόφιλος Ξανθόπουλος μιλώντας στην εκπομπή Επικαιρότητα του Ελλάδα 24.

«Η Κυβέρνηση με κάθε κίνηση βυθίζεται στην πλήρη ανυποληψία. Δίπλα στο σκάνδαλο των υποκλοπών έχουμε και το σκάνδαλο της συγκάλυψης. Μετά το πόρισμα της ΑΔΑΕ, έχουμε διαπιστωμένες πλέον παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ σε βάρος Υπουργών και της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων. Για αυτό και κορυφώσαμε θεσμικά το ζήτημα με την πρόταση δυσπιστίας, ώστε να αναγκασθεί ο Πρωθυπουργός να απολογηθεί στη Βουλή για το κορυφαίο σκάνδαλο την μεταπολίτευση. Αυτό δεν μπορεί να το ξεπεράσει η κυβερνητική πλειοψηφία», συμπλήρωσε.

Ο κ. Ξανθόπουλος, υπενθύμισε ότι κ. Μητσοτάκης υπήγαγε την ΕΥΠ στον ίδιο, και άλλαξε το νόμο για να διορίσει διοικητή που δεν είχε τα τυπικά προσόντα και να μην ενημερώνονται οι παρακολουθούμενοι πολίτες. Μετά από αυτά, εάν υπάρχουν ρυπαρά δίκτυα που λειτουργούσαν εν αγνοία του Πρωθυπουργού, ο κ. Μητσοτάκης έχει την απόλυτη πολιτική ευθύνη η οποία δεν μπορεί να μετατεθεί στον κ. Δημητριάδη και στον κ. Κοντολέοντα που είναι μετακλητοί υπάλληλοι. Εάν ήταν εν γνώσει του τον καθιστά συνένοχο, όπως είπε.