ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

 

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Προσοτσάνης ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 02/10/2017 και έκτοτε έχει εξυπηρετήσει 403 αιτήματα πολιτών. Συνολικά 273 πολίτες έχουν απευθυνθεί στο Κέντρο με την πληθώρα των αιτημάτων να αφορά το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) είτε για ενημέρωση, είτε για τροποποίηση, είτε για υποβολή νέας αίτησης (53 νέες αιτήσεις έχουν υποβληθεί από το Κέντρο μας). Παράλληλα τα στελέχη παρέχουν συμβουλευτικές υπηρεσίες αλλά και ψυχοκοινωνική ή/και ψυχολογική υποστήριξη μέσω ατομικών (ή και οικογενειακών) συνεδριών σε ενήλικες, παιδιά και εφήβους. Οι συνεδρίες υλοποιούνται σε ξεχωριστό χώρο στο Κέντρο Κοινότητας και ισχύει το απόρρητο που διέπει τα επαγγέλματα των Στελεχών. Επιπλέον αιτήματα που αφορούσαν ενημέρωση ή υποστήριξη από τα Στελέχη αναφερόταν στο Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ, στην έκδοση κάρτας ανεργίας, σε προκηρύξεις δημόσιου χαρακτήρα, κ.α. Η Κοινωνική Λειτουργός του Κέντρου ανέλαβε τη διεξαγωγή κοινωνικών ερευνών για την χορήγηση έκτακτων οικονομικών ενισχύσεων μέσω του Δήμου κυρίως για λόγους υγείας.

Πέραν των αιτημάτων των πολιτών το Κέντρο δραστηριοποιείται και ως προς Δράσεις Ενημέρωσης, Ευαισθητοποίησης, Επιμόρφωσης ή Πρόληψης. Προς αυτή την κατεύθυνση διοργανώθηκε Δράση Ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού στις 20/11/2018 με τη συμμετοχή τάξεων των τριών (3) Δημοτικών Σχολείων της Προσοτσάνης, Δράση Ενημέρωσης και Πρόληψης για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του HIV στις 01/12/2017 στο ΕΠΑΛ Προσοτσάνης, Επιμορφωτική Ομάδα Σχολών Γονέων που έλαβε χώρα στο 1ο Δημοτικό Προσοτσάνης από 15/01/2018 έως 16/04/2018 με την υλοποίηση εννέα (9) απογευματινών συναντήσεων, Ενημερωτική Δράση για τους ωφελούμενους του ΚΕΑ στις 31/01/2018, Επιμορφωτική Δράση με θέμα το «Άγχος Εξετάσεων» στο ΕΠΑΛ και στο ΓΕΛ Προσοτσάνης στις 24/04/2018, ενώ έχουν προγραμματιστεί Δράσεις και με το Γυμνάσιο Προσοτσάνης. Τέλος, το Κέντρο συμμετείχε το Νοέμβριο στη διοργάνωση «Εράνου Αγάπης» σε συνεργασία με το Σύλλογο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Προσοτσάνης «Η Εστία», με σκοπό τη συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας, ειδών προσωπικής υγιεινής, ειδών καθαρισμού και σχολικών ειδών, με απώτερο στόχο την ενίσχυση απόρων δημοτών.

Καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας υλοποιούνται Δράσεις Δικτύωσης με τις Τοπικές Κοινότητες, με Συλλόγους και Φορείς της περιοχής, με ιδιώτες καθώς και με Φορείς των όμορων περιοχών προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα αιτήματα των δημοτών μας (π.χ. Κεντρικά Γραφεία ΟΓΑ, Νοσοκομείο Καβάλας, Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων, κ.α.).

Το ωράριο εξυπηρέτησης των δημοτών είναι 09:00 – 15:00 και πέραν αυτού τα Στελέχη αναλαμβάνουν επιτόπιες κοινωνικές έρευνες σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Προσοτσάνης, σχεδιασμό Δράσεων ή διεκπεραιώνουν γραφειοκρατικές υποθέσεις και αναφορές. Επισημαίνεται ότι υπάρχει δυνατότητα εξυπηρέτησης και πέραν του αναφερόμενου ωραρίου, κατόπιν ραντεβού ώστε να εξυπηρετηθεί οποιοσδήποτε δημότης στο πλαίσιο της εξατομικευμένης παρέμβασης.

Στοιχεία Επικοινωνίας: τηλ & φαξ 25220 21156 e-mail: [email protected]