ΧΑΡΑ ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Ν. ΔΡΑΜΑΣ

Αναφορά προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη, με θέμα «Αποκλεισμός των Δασεργατών από τον μηχανισμό οικονομικής στήριξης λόγω της πανδημίας του Covid-19», επανακάτεθεσε η Βουλευτής Κινήματος Αλλαγής Ν. Δράμας κ. Χαρά Κεφαλίδου.

Η αναφορά έχει ως εξής:

Επανέρχομαι με νέα αναφορά στο θέμα των Δασεργατών, καθότι η προηγούμενη που κατέθεσα με αριθμό 1619 στις 26 Φεβρουαρίου 2021 έχει μείνει μέχρι σήμερα αναπάντητη.

Με νέα επιστολή τους προς το Υπουργείο Εργασίας στις 14 Απριλίου 2021 τα μέλη του Σωματείου Δασεργατών Μακεδονίας, Θράκης και Θεσσαλίας διαμαρτύρονται για πολλοστή φορά, διότι οι δασεργάτες – μέλη των Δασικών συνεταιρισμών, που αριθμούν πάνω από 15.000 στις ως άνω περιοχές, στην πλειοψηφία τους δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζει η ΚΥΑ 11956/369/Β/19-03-2021 (ΦΕΚ1067) άρθρο 1 παράγραφος δ και δεν μπορούν να ενταχθούν στον μηχανισμό οικονομικής στήριξης, όπως είχε γίνει τον Μάρτιο του 2020.

Ζητούν να διορθωθεί η αδικία, να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα και να ενταχθούν όλοι οι δασεργάτες – μέλη των συνεταιρισμών στον μηχανισμό οικονομικής στήριξης χωρίς εξαιρέσεις, διότι αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα διαβίωσης και βρίσκονται σε απελπιστική οικονομική κατάσταση.

Σας επισυνάπτεται η επιστολή και ζητώ να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για την ένταξή τους στον μηχανισμό στήριξης και να με ενημερώσετε σχετικά.