Μετά την ξενάγησή της στα κινηματογραφικά στούντιο η πρόεδρος του ΕΟΤ βρέθηκε στα τελευταία γυρίσματα της κατασκοπευτικής ταινίας Bricklayer και αναφέρθηκε στην προοπτική της Θεσσαλονίκης ως κόμβου κινηματογραφικών παραγωγών

Στον κινηματογράφο ως δυναμικό εργαλείο προβολής τουρισμού και πολιτισμού κακ την προοπτική της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας να αναδειχθούν ως κόμβος κινηματιγραφικών παραγωγών από όλο τον κόσμο, αναφέρεται σε ανάρτησή της η πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου. Η κ. Γκερέκου ξεναγήθηκε στα κινηματογραφική στούντιο στη Θέρμη, παρακολυούθησε τα τελευταία γυρίσματα της κατασκοπευτικής ταινίας Bricklayer και συνομίλησε με ηθοποιούς και συντελεστές -μεταξύ των οποίων ο πρωταγωνιστής Άαρον Έκχαρτ. Παράλληλα σε ανάτησή της αποκάλυψε πως την ερχόμενη εβδομάδα, στις 22 Μαΐου, αρχίζουν τα γυρίσματα μιας νέας χολυγουντιανής παραγωγής κυρίως στη Δράμα αλλά και στη Θεσσαλονίκη, με πρωταγωνιστή τον σπουδαίο Ρόμπερτ Ντε Νίρο. Η ταινία θα έχει τον τίτλο Tin Soldiers.

Η ανάρτηση της προέδρου του ΕΟΤ

Ο κινηματογράφος δυναμικό εργαλείο προβολής τουρισμού και πολιτισμού. Μια ανάσα λίγο πιο έξω από την αστική περιοχή με μυρωδιά 7ης τέχνης. Μια ακόμα χαρούμενη έκπληξη ζήσαμε στην Θεσσαλονίκη μπορεί πριν να ήταν Ορνιθοτροφειο όμως πλέον οκτώ αποθήκες στη Θέρμη που φιλοξενούν κινηματογραφικά στούντιο του Χόλυγουντ σφύζουν από ζωή! Tα στούντιο στη Θέρμη βρίσκονται υπό ανακατασκευή και οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στα επόμενα δυο χρόνια. Οι αποθήκες που άλλοτε χρησιμοποιούνταν ως ορνιθοτροφική μονάδα τώρα φιλοξενούν κάμερες, σκηνικά και μηχανήματα φέρνοντας το Χόλιγουντ στην Ελλάδα.

Για μια φορά ακόμα θέλω να επισημάνω το πόσο σημαντική είναι η ουσιαστική αξιοποίηση ελεύθερων χώρων όπως εδώ οι παλιές σιταποθήκες που διαμορφώνονται σταδιακά σε δυναμικά στούντιο φιλοξενώντας μεγάλες διεθνείς παραγωγές προσθέτοντας κύρος και υψηλή αναγνωρισιμότητα και προβολή για την ευρύτερη περιοχή της βόρεια Ελλάδας με επίκεντρο την Θεσσαλονίκη. Αλλά και φυσικά θέλω να προσθέσω και για την οικονομική αλλά και τουριστική συμβολή στην ανάπτυξη ενός τόπου.

Από το 2014 είχα καταθέσει ως υφυπουργός πολιτισμού και σε συνεργασία με όλους τους φορείς, νομοσχέδιο-πρόταση με σκοπό τη θέσπιση ουσιαστικών φορολογικών κινήτρων για την πραγματοποίηση κινηματογραφικών παραγωγών στην Ελλάδα. Οι σπόροι έβγαλαν καρπούς, σημαντικό γεγονός που όλοι οι θεσμοί, μαζί με τοπικούς φορείς αλλά και η ίδια η τοπική κοινωνία πρέπει να στηρίξει .Για μια ακόμη φορά διαπιστώνουμε την δύναμη της εικόνας. Και είναι πλέον απόλυτα ξεκάθαρο σε όλους μας ότι η προβολή όμορφων τοπίων της Ελλάδας μας μέσω του κινηματογράφου καθιστούν πιο ελκυστικούς τους τουριστικούς μας προορισμούς, ενώ θετικές επιδράσεις έχει και η προβολή ενός σύγχρονου τρόπου ζωής και πολιτισμού, αναβαθμίζοντας ευρύτερα το εθνικό brand name της χώρας μας. Με όχημα τα Nu Boyana Hellenic Film Studios που φιλοδοξεί να μετατρέψει τη Θεσσαλονίκη σε κόμβο κινηματογραφικών παραγωγών, η εταιρεία παραγωγής Millenium, ολοκληρώνει σήμερα ήδη το Bricklayer, την τρίτη κατά σειρά ταινία και που γυρίζει στην ευρύτερη περιοχή είναι μια πολύ πολύτιμη εξέλιξη τόσο για την βόρεια Ελλάδα όσο και για την ιδια πόλη της Θεσσαλονίκης.

Στην ξενάγηση μας αυτή που οργάνωσε ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού Αλέξανδρος Θανος βρεθήκαμε στα τελευταία γυρίσματα του κατασκοπευτικού αυτού θρίλερ και συνομιλήσαμε με τον με πρωταγωνιστή κο #ΆαρονΈκχαρτ αλλά τον σκηνοθέτη της ταινίας #RennyHarlin ,τον παραγωγο #RobertVanNorden και διάφορους άλλους συντελεστές .Μου εκφράσανε την βαθιά τους αγάπη για την Ελλάδα αλλά και το ποσό καλά περνούν στην χώρα μας ως γνήσιοι πλέον πρεσβευτές και όχι απλά επισκέπτες. Ηδη μάλιστα μας ανακοίνωσαν οτι ετοιμάζεται μια ακόμα νέα παραγωγή από τον Σεπτέμβριο. Παράλληλα, τα στούντιο της Θέρμης θα εξυπηρετήσουν και μέρος των γυρισμάτων της ταινίας Tin Soldiers με το Ρόμπερτ Ντε Νίρο, που θα ξεκινήσουν στις 22 Μαΐου, η οποία θα γυριστεί κυρίως στη Δράμα. Ευχαριστούμε θερμά τον πρωτεργάτη της όλης προσπάθειας στο να έρθουν τα στούντιο στην Ελλάδα τον Έλληνα κύριο Γιάννη Καλαφάτη.

Πηγή: makthes.gr