ΧΑΡΑ ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Ν. ΔΡΑΜΑΣ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη, με θέμα «Αποδυνάμωση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας ΑΜΘ από έμπειρο επικουρικό προσωπικό και προσωπικό καθαριότητας», κατέθεσε η Βουλευτής Κινήματος Αλλαγής Ν. Δράμας κ. Χαρά Κεφαλίδου.

Η ερώτηση έχει ως εξής:

Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι ο μοναδικός δημόσιος φορέας που δραστηριοποιείται στον τομέα της πρόνοιας. Αδιάλειπτα εποπτεύει, συντονίζει και κατευθύνει δράσεις με σκοπό την κοινωνική φροντίδα και την προστασία της οικογένειας, της παιδικής ηλικίας, της νεότητας, της τρίτης ηλικίας, των ατόμων με αναπηρίες, των χρονίως πασχόντων, των ευπαθών και ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, με παραρτήματα σε διάφορες Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Α.Μ.Θ.

Λόγω του πολυσχιδούς έργου του, η όποια απόλυση και αποδυνάμωση του προσωπικού του σήμερα, σε καιρό πανδημίας και οικονομικής δυσπραγίας (ανέχειας) του πληθυσμού της περιφέρειάς μας, δυσχεραίνει αφάνταστα την ασφαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του καθώς και την ουσιαστική βοήθεια που παρέχει στους πάσχοντες και τις οικογένειές τους.

Επειδή με επιστολή τους, 21 εργαζόμενοι Επικουρικού Προσωπικού διαμαρτύρονται στο Υπουργείο Εργασίας διότι δεν προβαίνει στην παράταση των συμβάσεών τους, οι οποίες λήγουν στις 31 Μαρτίου 2021 -σε αντίθεση με το Υπουργείο Υγείας που έδωσε παράταση έως 31/10/2021- με συνέπεια να μη διασφαλίζεται η απρόσκοπτη και ασφαλής λειτουργία των Μονάδων του Κέντρου.

Επειδή επίσης δεν ανανεώθηκαν και οι 18μηνες συμβάσεις δεκατεσσάρων καθαριστριών του Κέντρου, με αποτέλεσμα να οδηγούνται στην ανεργία και το Κέντρο να μένει χωρίς προσωπικό καθαρισμού.

Μετά τα ανωτέρω ερωτάται ο Υπουργός:

1. Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη και η ασφαλής λειτουργία του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Α.Μ.Θ. και η συνέχιση της παροχής των πολυσχιδών υπηρεσιών του σε εκατοντάδες πάσχοντες που βρίσκονται σε άμεση εξάρτηση από αυτήν;

2. Τι προτίθεστε να κάνετε άμεσα με το θέμα των συμβάσεων των εργαζομένων, οι οποίες λήγουν στο τέλος του μήνα και θα στερήσουν έμπειρους εργαζομένους από τις Προνοιακές Μονάδες του Κέντρου, σε μία εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο και με μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού;

3. Εξετάζετε την δυνατότητα να προβείτε άμεσα σε μόνιμες προσλήψεις ώστε να διασφαλιστεί η συνέχιση της ασφαλούς και απρόσκοπτης λειτουργίας του Κέντρου με έμπειρο προσωπικό;