Η ΑΡΜΟΔΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ «ΔΡΑΜΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ» ΓΕΩΡΓΙΑ ΧΕΙΡΑΚΗ ΜΙΛΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΕΡΓΑΣΙΑ… ΣΥΝ»

 

  • «Να ξεφύγουμε από την εσωστρέφειά μας, να αναδείξουμε το συγκριτικό μας πλεονέκτημα, αυτό των εξαίρετων Οινοποιείων και των κρασιών μας, να προωθήσουμε τα τοπικά μας προϊόντα και να ενισχύσουμε την τοπική οικονομία μας»

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΤΣΑΣ

 

 

Η φετινή «Δραμοινογνωσία» ξεκίνησε την Κυριακή 20 Μαΐου και συνεχίζεται μέχρι την Κυριακή 27 Μαΐου, με την κεντρική εκδήλωση να πραγματοποιείται στην κεντρική πλατεία την Παρασκευή 25 Μαΐου και τις δράσεις να κορυφώνονται το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Μαΐου, όταν και τα οινοποιεία της περιοχής θα είναι επισκέψιμα για το κοινό.

Υπεύθυνη για τη φετινή διοργάνωση της «Δραμοινογνωσίας», μετά από απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, είναι η Περιφερειακή Σύμβουλος Δράμας κ. Γεωργία Χειράκη.

Η εφημερίδα «Εργασία… συν» συνομίλησε με την κ. Χειράκη και κατέγραψε το βασικό άξονα της φετινής εκδήλωσης, αλλά και το στόχο των διοργανωτών.

dig

Η κ. Χειράκη αρχικά μίλησε για το πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης, το οποίο χαρακτήρισε ως «πλούσιο και καινοτόμο», με «επιστημονικό και πολιτιστικό περιεχόμενο»: «Μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της Περιφέρειας και του Νομού μας η “Δραμοινογνωσία” άνοιξε τις πύλες της στις 20 Μαΐου. Εδώ και 4 μήνες η οργανωτική επιτροπή και η ομάδα έργου οργανώνουν μια δράση πολυσχιδή μιας εβδομάδας, ξεκινώντας χωρίς να της έχει δοθεί υλικό αρχείων από τα παρελθόντα έτη για λόγους, που σχεδόν όλη η κοινωνία γνωρίζει. Τα εμπόδια πολλά. Το μεράκι και η διάθεση προσφοράς και εθελοντισμού όλων των υγιών δυνάμεων του τόπου μας τα ξεπέρασε, έστω και με κάποιες ατέλειες λόγω πίεσης χρόνου. Ένα πλούσιο και καινοτόμο πρόγραμμα επιστημονικού και πολιτιστικού περιεχομένου, για πρώτη φορά η ενεργή συμμετοχή του ΤΕΙ Οινολογίας Δράμας με ημερίδα πλαισιωμένη από ξένους ομιλητές και τη συμμετοχή εκατοντάδων εθελοντών-φορέων να δίνουν το δυναμικό τους παρόν».

Αναφερόμενη στους στόχους των διοργανωτών για τη «Δραμοινογνωσία», η κ. Χειράκη κατέστησε σαφές ότι βασική στόχευση είναι η εξωστρέφεια της εκδήλωσης, έτσι ώστε να λάβει ευρεία εμβέλεια: «Θέλουμε από μια γιορτή της πόλης να γίνει μια γιορτή ευρείας εμβέλειας που να ξεπερνά τα όρια της Περιφέρειας και της γύρω περιοχής, να ξεφύγουμε από την εσωστρέφειά μας, να αναδείξουμε το συγκριτικό μας πλεονέκτημα, αυτό των εξαίρετων Οινοποιείων και των κρασιών μας, να προωθήσουμε τα τοπικά μας προϊόντα και να ενισχύσουμε την τοπική οικονομία μας».

Μάλιστα, η αρμόδια Περιφερειακή Σύμβουλος για τη φετινή «Δραμοινογνωσία» ξεκαθάρισε, μιλώντας στην εφημερίδα «Εργασία… συν», ότι ο σχεδιασμός για την επόμενη διοργάνωση θα ξεκινήσει με τη λήξη της φετινής: «Έχουμε αποφασίσει ότι η επόμενη Δραμοινογνωσία, της οποίας το χρηματοδοτικό πλαίσιο είναι μεγαλύτερο για την επόμενη χρονιά, με δέσμευση του Περιφερειάρχη κ. Χρήστου Μέτιου, να ξεκινήσει άμεσα με τη λήξη της φετινής διοργάνωσης».

Παράλληλα, η κ. Χειράκη ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες στη Δραμοινογνωσία. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους συμμετέχουν στη Δραμοινογνωσία, τους χορηγούς μας και ιδιαίτερα τους Οινοποιούς μας για την άψογη συνεργασία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τον απολογισμό της διοργάνωσης, η κ. Χειράκη δεσμεύτηκε ότι μετά το πέρας της φετινής «Δραμοινογνωσίας» θα γίνουν απολογισμός και λογοδοσία από μέρους της, επισημαίνοντας: «Δεσμεύομαι ότι με το πέρας της Δραμοινογνωσία 2018 θα γίνει απολογισμός και λογοδοσία από μέρους μου σε όλους τους συμπολίτες μου και τους πολίτες της Περιφέρειας Α.Μ.Θ.».