Ανατροπές και στην βεβαίωση του αποτελέσματος των rapid test που θα διενεργούν υποχρεωτικά οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι αλλά και ταξιδιώτες, φέρνουν τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και θα ισχύσουν από 13 Σεπτεμβρίου 2021 ΄έως την 31η Μαρτίου 2022

Σε μία σειρά πλέον από δραστηριότητες των πολιτών όσοι δεν έχουν κάνει εμβόλιο θα είναι υποχρεωμένοι να διενεργούν rapid test. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν από τις 13 Σεπτεμβρίου γίνονται υποχρεωτικά τα rapid test για όλους τους ανεμβολιάστους εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα αλλά και σε όσους θέλουν να ταξιδέψουν με τρένο και ΚΤΕΛ εκτός από πλοία και αεροπλάνα που ίσχυε ήδη. Παράλληλα υποχρεωτικό θα είναι το rapid test για τους ανεμβολίαστους που θέλουν να εισέλθουν σε γυμναστήριο αλλά και θέατρα και κινηματογράφους.

Επίσης φοιτητές και εκπαιδευτικοί για να εισέλθουν σε πανεπιστήμια και σχολεία θα πρέπει να διενεργούν 2 φορές την εβδομάδα rapid test.  Το αποτέλεσμα του τεστ θα αποδεικνύεται με ψηφιακή βεβαίωση αρνητικού τεστ από το gov.gr και ελέγχεται με την εφαρμογή covid free app από τις αρχές των πανεπιστημίων.

Σύμφωνα πάντα με τις ανακοινώσεις που έκανε πριν λίγη ώρα ο υπουργός Υγείας κ. Κικίλιας η βεβαίωση αρνητικού rapid test δεν θα γίνεται αποδεκτό με τα έγγραφα του αποτελέσματος που χορηγούν τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα αλλά από ειδική σελίδα του gov.gr. 

Ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι η πλατφόρμα θα αντλεί τα στοιχεία των αποτελεσμάτων των τεστ από τα διαγνωστικά κέντρα και το gov.gr θα ενημερώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα ώστε οι μη εμβολιασμένοι πολίτες να εκδίδουν τις βεβαιώσεις.

Να υπενθυμίσουμε ότι τα rapid test θα πρέπει να έχουν διενεργηθεί το πολύ πριν 48 ώρες από την προσέλευση των πολιτών στην δραστηριότητα που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν ή να ταξιδέψουν με τα μέσα μεταφοράς ( ΚΤΕΛ, τρένα, πλοία και αεροπλάνα).

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα νέα μέτρα το αρνητικό αποτέλεσμα θα αποδεικνύεται με υποχρεωτική επίδειξη βεβαίωσης αρνητικής διάγνωσης από το gov.gr στο check-in κάθε μεταφορικού μέσου και έλεγχο γνησιότητας με την εφαρμογή covid free app από τον ιδιώτη.

Τέλος τα rapid test θα γίνονται αποκλειστικά με κόστος για τους ενδιαφερομένους.

Πηγή: dikaiologitika.gr