Σχετικά με τη διοργάνωση της Ονειρούπολης, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δράμας, στη συνεδρίασή του τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου, έλαβε δύο αποφάσεις, οι οποίες ήταν ομόφωνες. Η πρώτη είχε να κάνει σχετικά με τη λειτουργία της χριστουγεννιάτικης αγοράς, όπου καθορίστηκε το χρονικό διάστημα αυτής να είναι από τις 4 Δεκεμβρίου 2022 έως τις 2 Ιανουαρίου 2023. Υπενθυμίζεται πως η φετινή Ονειρούπολη θα διαρκέσει από τις 4 Δεκεμβρίου 2022 έως τις 8 Ιανουαρίου 2023.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι πέρυσι, σύμφωνα με τη νομοθεσία, η λειτουργία της χριστουγεννιάτικης αγοράς μπορούσε να διαρκέσει έως και 20 ήμερες, ενώ μετά την αλλαγή του νόμου, το χρονικό διάστημα επεκτάθηκε στις 30 ημέρες.

Το άλλο θέμα σχετικά με την Ονειρούπολη αφορούσε την πρώτη κατανομή δαπανών για τη φετινή διοργάνωση (καθαριότητα, ηλεκτρολογικές εργασίες, εργασίες εγκατάστασης και απεγκατάστασης, εργασίες διακόσμησης). Το συνολικό ποσό για αυτές τις δαπάνες ανέρχεται στα 128.280 ευρώ. Όπως ανέφερε ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Μιχάλης Τάσσου θα ακολουθηθεί διαγωνιστική διαδικασία με κλειστές ενσφράγιστες προσφορές.

Η συζήτηση για την Ονειρούπολη στο Δημοτικό Συμβούλιο διεξήχθη σε καλό κλίμα με κατάθεση προτάσεων και ιδεών από πλευράς των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Ο κ. Τάσσου στάθηκε ιδιαίτερα στη λειτουργία της διαπαραταξιακής επιτροπής, κάνοντας λόγο για «διάθεση συνεννόησης και πραγματικής συνεργασίας». Όπως είπε, το μερίδιο επιτυχίας της φετινής Ονειρούπολης «επιμερίζεται σε όλους όσοι συμμετέχουν». Βέβαια, όπως ο σχολίασε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Λευτέρης Καλλινικίδης, ενώ πέρυσι υπήρχαν έντονες εντάσεις από πλευράς των παρατάξεων της αντιπολίτευσης για τον Κανονισμό Λειτουργίας, ζητώντας την αλλαγή του, αυτές φέτος ξεπεράστηκαν, παρότι δεν αυτός δεν άλλαξε.