Σε ανακοίνωση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Ν. Δράμας αναφέρονται τα εξής:

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΚΤΗΝΩΔΙΑ!!!!! Ενώ ο λαός μας στη Θεσσαλία μετρά ακόμα νεκρούς και αγνοούμενους θαμμένους στη λάσπη, ενώ η περιοχή είναι μια υγειονομική βόμβα και η φτώχεια ήδη θερίζει τους κατοίκους της, ενώ στον Έβρο, στη Φθιώτιδα, στη Δυτική Αττική, στη Ρόδο είναι ακόμα ανοικτές οι μεγάλες πληγές από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές, η κυβέρνηση φέρνει για ψήφιση στη Βουλή το νέο αντεργατικό έκτρωμα που καταργεί το πενθήμερο και το 8ώρο νομοθετώντας το δικαίωμα στους εργοδότες να ξεζουμίζουν τους εργαζόμενούς τους 13 ώρες την ημέρα, 78 ώρες την εβδομάδα. Στόχος της, υλοποιώντας ακόμα μια απαίτηση των επιχειρηματικών ομίλων είναι ακόμα πιο φθηνοί, χωρίς δικαιώματα και αφοπλισμένοι οι εργαζόμενοι. Αίσχος!

Είναι εξοργιστικό να ισχυρίζεται ο υπουργός όπου σταθεί και όπου βρεθεί ότι με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα έχει το δικαίωμα και την επιλογή ο κάθε εργαζόμενος να δουλεύει 13ώρες την ημέρα σε περισσότερους από ένα εργοδότη.

Αλήθεια ποιος εργαζόμενος γονιός θέλει να δουλεύει 13ώρες και να μην έχει χρόνο να δει τα παιδιά του; Ποιος νέος άνθρωπος θέλει να εργάζεται από το πρωί μέχρι το βράδυ και να μην έχει χρόνο και κουράγια να πάει μια βόλτα; ΚΑΝΕΝΑΣ! Στο εμπόριο που η ημιαπασχόληση τείνει να είναι η κύρια μορφή απασχόλησης, που ο 4ώρος καλείται να ζήσει με 350ευρώ, που ακόμα και η 8ώρη εργασία αμείβεται με τον άθλιο κατώτατο μισθό των 780ευρω μικτών, η δεύτερη δουλειά δεν είναι επιλογή, είναι ζήτημα επιβίωσης.

Σήμερα με τα επικοινωνιακά τρικ παρουσιάζουν τις τριετίες δηλαδή τον συσσωρευμένο κόπο των εργαζομένων, την ατομική εργασία μας ως παροχή της κυβέρνησης. Η αρχική επικοινωνιακή αβάντα έχει μικρά ποδάρια. Όταν αναφέρουν πως δεν υπάρχει αναδρομική ισχύ μας «κλέβουν» 12 χρόνια εργασίας και εξαφανίζεται από τη ζωή μας η καθημερινή δουλειά όλο αυτό το διάστημα, σαν να μη υπήρξε ποτέ. Άρα αέρας κοπανιστός! Την ίδια στιγμή εφευρίσκουν μέσω των γνωστών non papers διάφορους κόφτες με συμψηφισμούς ποσών αλλά και προϋποθέσεις. Για να θεμελιώνεται δικαίωμα στις τριετίες βάζουν ως όρο να υπάρχουν ενεργές συλλογικές συμβάσεις λες και ήταν άλλοι αυτοί που νομοθετούσαν τις ατομικές συμβάσεις, το πάγωμα των συλλογικών συμβάσεων και τον βηματισμό όσων κλαδικών συμβάσεων υπογράφονταν με τους δείκτες της ανταγωνιστικότητας. Δηλαδή αέρας κοπανιστός στο τετράγωνο.

Η παραπέρα ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης με μέτρα που αντιμετωπίζουν τους απεργούς ως «ποινικούς», είναι η απαραίτητη κατασταλτική γαρνιτούρα του κράτους για να σερβίρει τα νέα μέτρα. Δεν προστατεύουν την εργασία όπως λένε αλλά τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, την εργοδοτική ασυδοσία.

Οι εργαζόμενοι, τα νέα παιδιά έχουν καθήκον να μην αποδεχτούν την ολοκληρωτική ευελιξία στη ζωή τους, να ακυρώσουν νόμους και μέτρα που έρχονται από το παρελθόν. Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις με τους αγώνες και τη δράση τους, πρέπει να ξεπεράσουν την ως σήμερα σιωπή της ΓΣΕΕ, του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού και να πρωτοστατήσουν στους εργατικούς αγώνες ενάντια στη νέα ομηρία, τη σύγχρονη σκλαβιά.

Για να μην περάσει το νέο αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης.

Γι’αυτό ,η απάντηση δεν μπορεί είναι να είναι άλλη:

Ανυποχώρητος αγώνας για όσα έχουν ανάγκη σήμερα οι εργαζόμενοι και τους τα στερεί η πολιτική του κέρδους!

  • Σταθερή και μόνιμη εργασία, Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις στους μισθούς και στα μεροκάματα, σύγχρονα δικαιώματα.
  • 7ωρο-5ημερο-35ωρο,καταργησητων «ευέλικτων» μορφών απασχόλησης.
  • Διεύρυνση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.
  • Προστασία του λαϊκού εισοδήματος από τα χαράτσια και την ακρίβεια, της κατοικίας του λαού από τους πλειστηριασμούς.
  • Άμεση αποζημίωση όλων των πληγέντων στο 100%, χωρίς όρους και προϋποθέσεις
  • Άμεση υλοποίηση των μέτρων πολίτικης προστασίας (αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά, αντιπυρικά) σε όλη την Ελλάδα, με αποκλειστική ευθύνη του κράτους.