ΧΑΡΑ ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Ν. ΔΡΑΜΑΣ

Απάντηση σε ερώτηση της Βουλευτού Ν. Δράμας κ. Χαράς Κεφαλίδου, σχετικά με τις μεγάλες καταστροφές και ζημιές σε καλλιέργειες περιοχών του Νομού Δράμας, που προκλήθηκαν από τις καιρικές συνθήκες και ειδικότερα από τις έντονες χαλαζοπτώσεις που έπληξαν στα μέσα Ιουνίου και το Νομό Δράμας, δόθηκε από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό.

Συγκεκριμένα, στην κ. Κεφαλίδου κοινοποιήθηκε έγγραφο του ΕΛΓΑ, του καθ’ ύλην αρμόδιου Οργανισμού για τα θέματα αυτά. Όπως αναφέρεται από πλευράς ΕΛΓΑ, για τις ζημιές που προξενήθηκαν από τις χαλαζοπτώσεις που σημειώθηκαν τον Ιούνιο 2021 στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Δράμας, σε διάφορες καλλιέργειες (όπως μηδικές ελιές βαμβάκια κλπ.), έγιναν 24 αναγγελίες, υποβλήθηκαν 58 δηλώσεις και διενεργήθηκαν από τις υπηρεσίες του ΕΛ.Γ.Α. οι απαραίτητες επισημάνσεις.

Ακόμη, επισημαίνεται πως το έργο των εκτιμήσεων είναι σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν την συγκομιδή των προϊόντων, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει η καταβολή των αποζημιώσεων στους ασφαλιστικά ενήμερους παραγωγούς μετά και της επεξεργασίας των στοιχείων από το αρχείο ΟΣΔΕ.