ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «PROJECT ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΜΑ» ΣΕ ΟΣΑ ΑΝΕΦΕΡΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΖΩΗ» Κ. ΧΑΡΑΚΙΔΗΣ

 

Αποδείξεις για τα ιδιαίτερα μαθήματα που έκανε στο παρελθόν ο σύζυγός της παρουσίασε η Π. Κιόρτεβε

 

Συνέχεια σε όσα ειπώθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δράμας στις 20 Φεβρουαρίου 2023, έδωσε με την τοποθέτησή της, στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση της συνεδρίασης της Δευτέρας 13 Μαρτίου 2023, η υποψήφια Δήμαρχος της παράταξης «Project για τη Δράμα» κ. Παρθένα Κιόρτεβε.

Συγκεκριμένα, στην προηγούμενη συνεδρίαση του σώματος είχε τεθεί ερώτημα από τον επικεφαλής της παράταξης «Project για τη Δράμα» κ. Αλέξανδρο Τσιαμπούση, συνεχίζοντας τηλεοπτική αναφορά την ίδια ημέρα της υποψήφιας Δημάρχου της παράταξης κ. Παρθένας Κιόρτεβε, σχετικά με το αν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Δράμας «έχουν δανειοδοτηθεί για τις επιχειρήσεις τους ή προσωπικά από τη Συνεταιριστική Τράπεζα, με τι εγγυήσεις και αν έχουν αποπληρώσει αυτά τα δάνεια, σε τι ύψος τα έχουν αποπληρώσει, πού βρίσκονται, ώστε να φανεί αν αυτοί οι άνθρωποι πραγματικά έχουν φταίξει, έχουν φταίξιμο στο ότι η τράπεζα έφτασε εκεί που έφτασε».

Απαντώντας ο επικεφαλής της παράταξης «Πόλη και Ζωή» κ. Κυριάκος Χαρακίδης είχε αναφέρει, μεταξύ άλλων, απευθυνόμενος προς την κ. Κιόρτεβε: «Εγώ πήρα. Εσείς για ποιο λόγο θα παίρνατε; Το στυλό που κρατάτε μπορεί να είναι του νοσοκομείου. Το ημερολόγιο που έχετε μπροστά σας μπορεί να είναι μιας φαρμακευτικής εταιρείας, είστε δημόσιος υπάλληλος, δεν κάνετε καμία επένδυση. Όσον αφορά για τον σύζυγό σας, ιδιαίτερα μαθήματα έκανε, τουλάχιστον 7 χρόνια που έμπαινε στο σπίτι μου, και δεν βλέπω γιατί θα μπορούσατε να πάρετε δάνειο 100 ευρώ για επιχειρηματική δραστηριότητα». Ο κ. Χαρακίδης είχε αναφέρει με απόλυτο τρόπο πως όλα τα δάνεια που έχει λάβει είναι εξυπηρετούμενα, τονίζοντας πως για όσα από αυτά έχει καταπέσει η εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, ο ίδιος ως εγγυητής είτε πλήρωσε είτε πληρώνει ανελλιπώς. Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Χαρακίδης είχε πει: «Δεν μπορώ να διανοηθώ δηλαδή το αν μια επιχείρηση χρωστάει στην τράπεζα, το έχετε κάνει ποινικό αδίκημα. Το αν φοροδιαφεύγει κάποιος, που είναι ποινικό αδίκημα, δεν μιλάμε. Αν είναι να πάμε έτσι στις εκλογές, να ξέρετε με το ίδιο νόμισμα θα είναι και χειρότερα. Δεν το λέω απειλώντας» (αναλυτικά όλες οι τοποθετήσεις σε εκείνη τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ΕΔΩ).

Στη συνεδρίαση της Δευτέρας 13 Μαρτίου η κ. Κιόρτεβε ανέφερε: «Πραγματικά λυπάμαι που θα σπαταλήσω τον χρόνο μου για να απαντήσω επί προσωπικού, παρότι έχουμε έρθει για να εκπροσωπούμε τους συμπολίτες μας. Είμαι όμως υποχρεωμένη να το κάνω, γιατί στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο εκτοξεύτηκαν για μένα και για τον σύζυγό μου καταγγελίες, οι οποίες είναι ανυπόστατες.

Στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο –και μάλιστα στην τηλεόραση πριν έρθω- είχα θέσει ένα ερώτημα, το οποίο αφορούσε τη Συνεταιριστική Τράπεζα και το ερώτημα αφορούσε εάν κάποιος από τους υποψήφιους Δημάρχους της πόλης μας, του Δήμου μας, έχει κάποιο δάνειο από τη Συνεταιριστική Τράπεζα, το οποίο δεν εξυπηρετεί. Ήταν ένα ρητορικό ερώτημα. Το απεύθυνα και στους τρεις υποψηφίους Δημάρχους, και στον Δήμαρχο Δράμας και στον κ. Παπαδόπουλο και στον κ. Χαρακίδη και ήταν απλά ένα ερώτημα χωρίς οποιαδήποτε καταγγελία εκ μέρους μου.

Ο Δήμαρχος Δράμας απήντησε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι δεν έχει λάβει δάνειο από τη Συνεταιριστική Τράπεζα, ο κ. Παπαδόπουλος δεν ξέρω αν έχει απαντήσει, δεν τον έχω ακούσει. Αν έχει απαντήσει και δεν έχω ακούσει την απάντησή του, του ζητώ συγγνώμη. Και ο κ. Χαρακίδης στο Δημοτικό Συμβούλιο, αντί για απάντηση, αποφάσισε να επιτεθεί σε εμένα και στον σύζυγό μου.

Οι καταγγελίες που αφορούσαν εμένα ως δημόσιο λειτουργό, θεωρώ ότι ήταν γελοίες και δεν θα τις επαναλάβω, ωστόσο η καταγγελία που αφορούσε τον σύζυγό μου, ως ελεύθερο επαγγελματία, με την αιχμή της φοροδιαφυγής είναι σημαντική και για αυτό θα πρέπει σήμερα να απαντήσω και να δώσω τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και στον κ. Χαρακίδη, ο οποίος μάλλον έχει ξεχάσει τις αποδείξεις που έχει στα χέριά του από το 2005-2009 και οι οποίες είναι αυτές εδώ και θέλω να τους τις δώσω.

Οι αποδείξεις αυτές παρότι έχουν παρέλθει 15 και πλέον έτη από τη στιγμή που εκδόθηκαν, ευτυχώς ήταν στο υπόγειο του σπιτιού μου και έχουν βρεθεί, οπότε όταν υπάρχει μια σημαντική καταγγελία και μάλιστα ανυπόστατη, εγώ κ. Χαρακίδη φέρνω τις αποδείξεις και τις καταθέτω στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Οπότε θα ήθελα εκ μέρους σας και δημόσια να ζητήσετε αφενός μία συγγνώμη από τον σύζυγό μου για τη σημαντική και σοβαρή αυτή καταγγελία που δεν υφίσταται και αφετέρου θα ήθελα και τα Μ.Μ.Ε. τα οποία αναδημοσίευσαν την καταγγελία του κ. Χαρακίδη στο διαδίκτυο, να έχουν στα χέριά τους τις αποδείξεις αυτές και να ανασκευάσουν την κατηγορία ενάντια στον σύζυγό μου».

Λίγη ώρα αργότερα έλαβε τον λόγο ο κ. Χαρακίδης για να απαντήσει και ανέφερε τα εξής: «Στη ζωή, στον χώρο δουλειάς, στο επιχειρείν και στην πολιτική, το χαρακτηριστικό που πρέπει να έχουμε όλοι μας είναι το ήθος και η ευγένεια. Και το ήθος και η ευγένεια εκφράζεται σαφέστατα με τη συγγνώμη, με το ευχαριστώ και το παρακαλώ. Με τρεις λέξεις.

Εδώ, λοιπόν, την προηγούμενη φορά, μετά από την παρουσία της κ. Κιόρτεβε στην τηλεόραση, την επόμενη ημέρα που ήταν το Δημοτικό Συμβούλιο, ήρθε και έθεσε ένα ερώτημα, το οποίο το επανέλαβε και σήμερα. Η απάντηση, την οποία έδωσα και είναι και εδώ ο σύζυγός της για να την ακούσει, ήταν για ποιο λόγο θα παίρνατε εσείς δάνειο, πέρα από ένα στεγαστικό όπως πήρατε, όταν εσείς είστε δημόσια υπάλληλος και ο σύζυγός σας κάνει ιδιαίτερα μαθήματα, όπως έκανε και στα δικά μου τα παιδιά. Κι εκεί η απάντηση ήταν ότι ξέρετε έχει τρία χρόνια… Πόλυ καλώς. Η απάντηση η δική μου είχε να κάνει στο είστε επιχειρηματίες για να πάρετε ένα δάνειο;

Κι όσον αφορά το επόμενο που βάλατε, τον χαρακτηρισμό, από πότε –είπα- ο δανειολήπτης έχει πρόβλημα ή ο φοροφυγάς; Εγώ δεν είμαι φοροφυγάς. Εγώ δανειολήπτης είμαι. Και ξαναρωτάτε σήμερα, δεν απαντήσατε κ. Χαρακίδη. Και ξέρετε ότι απάντησα. Όχι μόνο απάντησα. Γιατί στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέσατε, δεν μπορούσα να φέρω, όπως φέρατε σήμερα εσείς τις αποδείξεις του άντρα σας. Κι απάντησα δημόσια και μάλιστα με έγγραφα. Δεν άκουσα καμιά συγγνώμη και δεν χρωστάω καμιά συγγνώμη. Δεν είπα τίποτε παραπάνω. Εδώ είναι καταγεγραμμένα όλα. Υπάρχουν τα πρακτικά, καθίστε να τα δείτε. Μπορεί καμιά φορά κι εγώ κι εσείς και ο καθένας μας να πει ό,τιδηποτε, είτε στη ρύμη του λόγου του. Εδώ όμως η απάντηση ήταν αυτή. Και την επόμενη μέρα στην τηλεόραση – εγώ βγήκα την επόμενη ημέρα στην τηλεόραση και όχι την προηγούμενη- ήταν ίδια η απάντηση».