«Σε υποβάθμιση και το δασικό συγκρότημα της Δράμας»

 

«Η Κυβέρνηση βιάζεται να κλείσει εκκρεμείς λογαριασμούς», τόνισε στην Ολομέλεια της Βουλής ο Βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θ. Ξανθόπουλος, εκφράζοντας όπως είπε την αγωνία του ελληνικού λαού για την επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση του νερού και χαρακτηρίζοντας απόλυτα δικαιολογημένη την αντίθεση της αντιπολίτευσης στο επίμαχο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης.

Όπως είπε, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη με το νομοσχέδιο μεταφέρει αρμοδιότητες των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης σε μια Ανεξάρτητη Ρυθμιστική Αρχή, η οποία δεν υπάγεται σε ιεραρχικό έλεγχο και δεν εποπτεύεται διοικητικά από το δημόσιο.

«Προφανώς και είμαστε αντίθετοι στη μεταφορά της ευθύνης και διαχείρισης ενός δημόσιου αγαθού όπως είναι το νερό, σε μια ανεξάρτητη αρχή», υπογράμμισε και συμπλήρωσε: «Δεν υπάρχει ένας φορέας που να συμφωνεί με την επιλογή της Κυβέρνησης. Δεν έχετε λάβει υπόψη ούτε την ευρωπαϊκή οδηγία, ούτε το ΣτΕ.

Η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής γνωμοδότησε ότι οι επίμαχες διατάξεις του ν/σ προσκρούουν στην πρόσφατη νομολογία του ΣτΕ».

Σημείωσε επίσης ότι υπονομεύονται με το νομοσχέδιο οι ενεργειακές κοινότητες ενώ έκανε ειδική αναφορά στο υπέροχο, μεγαλύτερο δασικό συγκρότημα της χώρας το Καράντερε στη Δράμα λέγοντας ότι η Κυβέρνηση προχώρησε στην κατάργηση του Ειδικού Φορέα Διαχείρισης της Οροσειράς της Ροδόπης και στη συγχώνευσή του με το Πόρτο Λάγος, ενώ την ίδια στιγμή παραμένει σε εκκρεμότητα η μοριοδότηση των εργαζομένων στους Φορείς αυτούς με την εργασιακή ανασφάλεια που δημιουργεί, ενώ τροχοπέδη έχει τεθεί και σε εγκεκριμένα προγράμματα συνολικού ύψους 4 εκ. ευρώ.

«Όμως τελειώνει ο κοινοβουλευτικός βίος της κυβέρνησης και θεωρούμε ότι οι πολίτες θα επιλέξουν μια άλλη πορεία για τη χώρα», κατέληξε ο κ. Ξανθόπουλος.