Έντονη ήταν η βροχόπτωση για αρκετή ώρα στην περιοχή της Δράμας, προξενώντας ανησυχία ότι μπορεί να προκύψουν ακόμη και πλημμυρικά φαινόμενα λόγω του μεγάλου όγκου νερού.

Προς το παρόν, σύμφωνα με την αυτοψία της ιστοσελίδας ergasia-press.gr δεν φαίνεται να υπάρχει τέτοιος κίνδυνος, παρόλο που πρόσκαιρα άνοιξαν οι ουρανοί.

Οι εικόνες και τα βίντεο από το κέντρο της πόλης είναι χαρακτηριστικά, όπου ναι μεν υπάρχει αρκετή ποσότητα νερού, αλλά προς το παρόν τα χειρότερα φαίνεται να έχουν αποφευχθεί.

 

Ένα σημείο που μόνιμα αντιμετώπιζε πρόβλημα στο παρελθόν και παρατηρούνταν πλημμύρες καταστημάτων, στην περιοχή της οδού Ηπείρου, φαίνεται πως δεν έχει κάποιο πρόβλημα προς το παρόν. Εξάλλου στην περιοχή έχουν γίνει και παρεμβάσεις από την ΔΕΥΑΔ για να γίνεται ευκολότερα η απορροή των υδάτων.

Στο μόνο σημείο που υπάρχει μεγάλος όγκος νερού, προς το παρόν, είναι η οδός Φιλίππου, όπως αποδεικνύει και το σχετικό φωτογραφικό υλικό.

Από εκεί και πέρα, κρίσιμη είναι η κατάσταση στις δύο γέφυρες που σχεδόν σε μόνιμη βάση καταγράφεται πρόβλημα, όταν παρουσιάζονται μεγάλος βροχοπτώσεις. Ο λόγος για τη γέφυρα του χειμάρρου Καλλιφύτου στην περιοχή της ΝΕΟΓΑΛ και για τη γέφυρα που οδηγεί στον Αρκαδικό. Και στα δύο σημεία ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος πραγματοποίησε αυτοψία, εν μέσω της καταιγίδας, για να έχει πλήρη γνώση της κατάστασης. Επιπλέον, ειδικά για τη γέφυρα του Αρκαδικού έχει δοθεί εντολή για να γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας.

Πλέον η βροχόπτωση έχει κοπάσει, τουλάχιστον στην πόλη της Δράμας, και εφόσον δεν υπάρξει επιδείνωση των καιρικών φαινόμενων στη συνέχεια της νύχτας, φαίνεται ότι τα χειρότερα θα έχουν αποφευχθεί. Σχετικά ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ κ. Τάσος Χατζηγιάννης επεσήμανε πως υπάρχει ετοιμότητα από την υπηρεσία και παρακολουθούνται όλα τα σημεία και προς το παρόν δεν υπάρχει πρόβλημα, ενώ παράλληλα, στάθηκε στη συνεργασία που υπάρχει με το Τμήμα Τροχαίας Δράμας και τον Διοικητή του κ. Μηνά Σκάρλιο.