Σύμφωνα με απάντηση του Αν. Υπουργού Υγείας Π. Πολάκη σε αναφορά του Βουλευτή Ν.Δ. Ν. Δράμας Δ. Κυριαζίδη

??? ? ???? ?????? ???? “U???, ??????? n? ??? ???5 h???2016.
?`c??T? ? ?c???F?U A?EDU

Στο πλαίσιο της διαδικασίας για την εκπόνηση νέων οργανισμών των Νοσοκομείων εξετάζεται το ενδεχόμενο σύστασης Ογκολογικού Τμήματος στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας, σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Παύλου Πολάκη σε αναφορά του Βουλευτή Ν.Δ. Νομού Δράμας κ. Δημήτρη Κυριαζίδη.

Συγκεκριμένα στην απάντηση του κ. Πολάκη αναφέρονται τα εξής:

«Απαντώντας στην με αρ. 204/9-11-2017 αναφορά που κατατέθηκε στη Βουλή από το Βουλευτή κ. Δ. Κυριαζίδη σχετικά με επιστολή του Συλλόγου Καρκινοπαθών για σύσταση Ογκολογική Κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας και σύμφωνα με το αρ. πρωτ. 45343/15-11-2017 έγγραφο της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας και Θράκης, σας πληροφορούμε τα εξής:

Έχει ξεκινήσει η προβλεπόμενη διαδικασία για την εκπόνηση των νέων οργανισμών των Νοσοκομείων. Η ανωτέρω διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο επεξεργασίας από τη ΔΥΠΕ μετά από υποβολή πρότασης του ΓΝ. Δράμας. Στο πλαίσιο αυτό θα εξεταστούν τα αναφερόμενα για τη σύσταση τμημάτων και θέσεων ιατρών ειδικότητας Ογκολογίας».

Να σημειωθεί ότι το αίτημα για δημιουργία Ογκολογικού Τμήματος στο Νοσοκομείο της Δράμας έλαβε Πανδραμινό χαρακτήρα, όταν την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017, εκατοντάδες πολίτες συμμετείχαν στο σχηματισμό ανθρώπινη αλυσίδας από την κεντρική πλατεία έως το Νοσοκομείο, μετά από πρωτοβουλία του Συλλόγου Καρκινοπαθών Ν. Δράμας, για να μεταφερθεί το παλλαϊκό αίτημα δημιουργίας Ογκολογικού Τμήματος.